Bude na Švédy vyprodáno? Pořadatelé varují před dopravnimi komplikacemi

7. listopadu 2018, 12:04

Václav Jáchim

Ostrý start reprezentační sezony se blíží, ve čtvrtek od 18:20 hodin vypukne v pražské Tipsport aréně úvodní utkání turnaje Karjala mezi českými hokejisty a Švédy. Zápas bude vyvrcholením oslav 110. narozenin českého hokeje, premiérou trenéra Miloše Říhy a svým způsobem i návratem ke kořenům.

Jelikož v pražské O2 areně proběhne o víkendu finále tenisového Fed Cupu, uskuteční se bitva Čechů s dvojnásobnými mistry světa v někdejší Sportovní hale. Tedy v místech, kde československá reprezentace slavila dva tituly světových šampiónů a sehrála desítky velkolepých hokejových bitev.

"Moc se na to utkání těšíme. Český hokej slaví výročí, chtěli bychom přispět kvalitním hokejem a samozřejmě vítězstvím," řekl kouč Miloš Říha, pro něhož půjde o premiérové utkání po červnovém nástupu do funkce trenéra národního mužstva.

Mezi fanoušky byl a je o zápas velký zájem. „Aktuálně zbývá omezené množství vstupenek v několika sektorech. Lze očekávat, že se návštěvnost bude blížit kapacitě pro tento zápas, která činí zhruba 10 tisíc diváků," uvedl Petr Nitsche, vedoucí oddělení hokeje společnosti BPA, která je výhradním marketingovým partnerem Českého hokeje.

Pořadatelé doporučují fanouškům dorazit s předstihem, nejlépe městskou hromadnou dopravou. Okolí Tipsport arény totiž nenabízí dostatek parkovacích ploch, lze také předpokládat, že v silném provozu může váznout doprava po okolních komunikacích.

Informace pro fanoušky

Bezpečnostní opatření u vstupu

Pořadatelé žádají všechny fanoušky o včasný příchod a využívání všech vstupů, a to z důvodu bezpečnostních opatření u vstupu do Tipsport areny. Hala se návštěvníkům otevírá v 17 hodin.

Fanoušci by měli mít s sebou jen nejnutnější osobní věci. Před kontrolou u bezpečnostní agentury by měli fanoušci v zájmu hladšího odbavení též včas vydělat z kapes vstupenky, mobilní telefony, mince či jiné předměty. Velmi se tím urychluje celý proces kontroly, která je v zájmu bezpečí všech účastníků akce. Na místě bude k dispozici též úschovna zavazadel.

Číslování sedadel v hledišti

Sedadla v hledišti Tipsport areny jsou číslována tak, že v daných sektorech jsou buď pouze lichá čísla sedadel, nebo čísla sudá. Např. tedy č. 24 a 26 jsou sedadla vedle sebe.

Doprava a parkování

S ohledem na očekávanou dopravní situaci a uzavírky včetně mostu do Holešovic je návštěvníkům utkání důrazně doporučeno využít především městské hromadné dopravy. Tipsport arena se nachází přímo u tramvajové zastávky Výstaviště (linky 6, 12, 17), nebo 5 minut chůze od stanice metra Nádraží Holešovice („červená“ trasa C).

Kapacita parkoviště u haly je omezená a v případě přetížení křižovatky ulic U Výstaviště a Za Elektrárnou dojde k uzávěrce tohoto uzlu Policií ČR, a nebude tak možné se k parkovišti vůbec dostat.

Uzavřen je také most na ulici Bubenské, zde je nutné použít objízdnou trasu:

Program turnaje Karjala 2018

Čtvrtek 8. listopadu:
17:30 Rusko – Finsko (Helsinky, Hartwall Arena)
18:20 Česko – Švédsko (Praha, Tipsport Aréna, ČT sport)

Sobota 10. listopadu:
12:00 Švédsko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena)
16:30 Finsko – Česko (Helsinky, Hartwall Arena, ČT2)

Neděle 11. listopadu:
12:30 Česko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena, ČT2)
16:30 Finsko – Švédsko (Helsinky, Hartwall Arena, ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz