Brusle Barzala a hokejka od Ekblada. Turrisova výstroj skončila na Aljašce

Foto: iihf.com

15. května 2018, 20:51

Adam Bagar

(HERNING, od našeho zpravodaje) Kanadský útočník Kyle Turris si musel po příletu z Nashvillu zvykat nejen na jiné rozměry kluziště, ale také na odlišnou výstroj. Ta jeho se cestou zatoulala a skončila až na Aljašce. Spoluhráči jej naštěstí při premiéře na letošním MS nenechali ve štychu.

Třeba brusle měl půjčené od Matta Barzala, hokejku zase od Aarona Ekblada. "Nebylo to úplně přirozené a hlavně příjemné, ale snažil jsem se na to v průběhu zápasu zvyknout a nemyslet na to," prozrazuje osmadvacetiletý útočník, který přišel mezi novináře jen v ponožkách.

Jiná délka hole, tvrdost a taky omotávka. Všechno bylo jinak

Brusle po závěrečné siréně shodil z nohou, necítil se v nich jako ve vlastních. Ideální nebyla ani hokejka. "Aaron je o něco vyšší než já, takže pro mě byla opravdu extra. Mám taky jinou tvrdost a jsem zvyklý na odlišnou omotávku. Nyní bylo všechno jinak," usmívá se Kyle Turris.

Ten po konci sezony v Nashvillu vůbec nepřemýšlel nad pozvánkou do národního týmu, kouči Petersovi hned kývl. "Moc rád jsem klukům přijel pomoci. Zpočátku jsem si ještě trošku zvykal na větší kluziště, ale pak už to bylo v pohodě," líčí Turris, jenž startuje na druhém MS.

V první části jsem na půjčených bruslích trošku hledal nohy

První duel ještě nebyl podle jeho představ. "Mám za sebou dlouhý pondělní let z Ameriky, navíc jsem v první třetině na těch půjčených bruslích trošku hledal nohy. Ale od druhého dějství se to už zlepšovalo," prozrazuje hokejista s osmičkou na zádech po herningské premiéře.

Ta byla vítězná, Kanaďané porazili Německo hladce 3:0 a ve skupině skončí třetí se ztrátou bodu na Američany a Finy. "Máme tady opravdu dobrý tým. Sešla se tady parta nejen skvělých hráčů, ale také lidí. Držíme pohromadě a už se těšíme na vyřazovací boje," vyhlíží čtvrtfinále.

Rusko, nebo Švédsko? Tak jako tak nás nečeká nic lehkého

V něm javorové listy narazí na druhý tým kodaňské skupiny A. Tedy Rusko, nebo Švédsko. "Ani mi nezáleží na tom, s kým budeme hrát. Oba eventuální soupeři mají velmi dobré týmy a určitě nás nečeká nic lehkého," ví kanadská posila před čtvrteční bitvou v dánské metropoli.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz