Bruslaři pomohli dobré věci. Na boj s koronavirem věnovali 200 tisíc korun

Foto: bkboleslav.cz

Charitativní projekty na pomoc dobrým věcem zaslouží uznání, jeden takový úspěšně uskutečnili Bruslaři z Mladé Boleslavi. Aktuálně druhý klub extraligové tabulky věnoval 200 tisíc korun na boj proti koronaviru.

Hokejisté Mladé Boleslavi razí heslo "Jeden tým, jeden cíl", uplatnili ho i v charitativním projektu. Částku 200 tisíc korun věnovali oddělení ARO mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Projekt odstartoval aukcí hokejových artefaktů a relikvií, které věnovali současní i bývalí hráči Mladé Boleslavi. Fanoušci a sběratelé přispěli celkovou částkou 43.677 korun. Další peníze přidali hokejisté a členové realizačního týmu Bruslařů, manažeři i zaměstnanci klubu. Částkou více než 100 tisíc korun přispěl majitel oddílu Jan Plachý.

„S mladoboleslavskou nemocnicí spolupracujeme už řadu let, vnímáme to už jako jakousi tradici. Aukce hokejových artefaktů spjatých s naším klubem a následné vybrání finančních prostředků i mezi hráči a zaměstnanci klubu nebude v letošní sezoně z naší strany jedinou podporou,“ uvedl Jan Plachý.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Jelikož současná koronavirová situace nedovolila osobní předání šeku zdravotníkům na oddělení ARO, dnes se Jan Plachý a generální manažer Jan Tůma sešli na ředitelství Klaudiánovy nemocnice s předsedou jejího představenstva JUDr. Ladislavem Řípou a šek mu předali.

„Naše partnerství s Bruslařským klubem trvá dlouhé roky. Spolupráce je založena především na tom, jaký vztah k naší nemocnici má pan Plachý. Jsme vděční, že tato spolupráce tak dobře funguje. Fanoušci hokeje jsou samozřejmě i naši zaměstnanci, kteří chodí fandit hokeji velmi rádi. Je to pro ně především dobrý relax po náročné práci v nemocnici,“ řekl Ladislav Řípa.

Finanční prostředky použije nemocnice na tzv. lineární dávkovače. Ty pomáhají pacientům k přesnému dávkování léků do krevního oběhu. Za pomocí tohoto sofistikovaného přístroje probíhá léčba pacientů se selháním ledvin, jater, srdečního selhání, arytmií a dalších onemocnění. V tuto chvíli také slouží pro závažné případy s koronavirem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz