Brusla? To je jako rozehraná hra, líčí Vystrčil. Má vtipnou a vážnou část

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Seriál Příběhy masek pokračuje v Mladé Boleslavi, kde Břetislav Vystrčil pojal masku malinko jinak než jeho maskovaní parťáci. Má vtipnou a vážnou část, nedopsané jméno klubu a jinou šelmu než lva.

Základním prvkem celé masky je zeď, která tvoří podklad pro další symboly. „Brankáři jsou jako zeď a neprojde přes ně moc střel,“ vysvětluje Břetislav Vystrčil. Zároveň je tím pozadí dost členité. „Nechtěl jsem jednobarevný podklad – třeba bílou, nebo černou. S maskou mi pomohl jeden známý, který dělá motorkářské přilby, takže jsem mu řekl, co bych tam asi chtěl, a ta zeď nás napadla oba,“ vypráví.

Zeď celou masku spojuje do uceleného dílka, které je však smyslem rozdělené na dvě poloviny. „Mám masku na dvě půlky. Jedna je vtipnější a druhá je vážná, tam mám jenom mladoboleslavského lva,“ popisuje a dodává, proč nezvolil originální černo-zelnou variantu loga, „klasické logo mají v podstatě všichni, já jsem chtěl něco neobvyklého.“

Foto: Archiv Břetislava Vystrčila

Vtipnější část masky je zároveň i barevně výraznější, růžového pantera na pravém uchu nelze ani z dálky přehlédnout. „Jako bruslaři jsme lvi, takže panter měl udělat legraci a spoluhráče i nejvíc zaujal. Navíc mám rád film Pomsta Růžového pantera a podobně, takže právě proto jsem si ho tam dal,“ říká.

„Film jsem si oblíbil, protože na začátku jsou animované titulky a je to komedie, ve které se snaží rozluštit, kdo ukradl diamant. Z toho filmu je i ten detektiv, kterého mám na bradě,“ připojuje Vystrčil.

Foto: Archiv Břetislava Vystrčila

Trochu tajemný je nápis ve vrchní části, který připomíná pojem Bruslaři, ale nechává prostor fantazii, zda by to nemohlo být něco jiného. „Je tam napsané brusla, což je naschvál nedopsané slovo Bruslaři, aby to symbolizovalo rozehranou hru anebo rozehranou sezonu,“ přibližuje mladý gólman.

A proč vůbec do masky vložil vtip? „Chtěl jsem zkusit něco nového, protože předtím jsem měl takovou tu klasickou Škodovku. To už mi přišlo okoukané, takže jsem to chtěl trochu změnit a masku si užít, to mi pak pomáhá i do zápasu stejně jako motto, které mám na bradě,“ uvádí. „Je tam napsané ‚já jsem rychlost‘, což je zase z Bleska McQueena. Tohle mi říkával trenér, takže to je takové moje motto,“ uzavírá Břetislav Vystrčil.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz