Brabenec pomůže Kometě už proti Vítkovicím. Hrát může i za Třebíč

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

31. ledna 2017, 13:14

Adam Bagar

Nevyšel jim sice návrat Martina Havláta, z Finska se však vrátil útočník Jan Hruška, z Pardubic získali kanadského forvarda Alexandra Malleta a nyní definitivně potvrdili také příchod dalšího hráče do ofenzivních řad – Kamila Brabence. Zkušený čtyřicátník by se měl v barvách Komety představit už v pátek ve Vítkovicích, kromě toho má vyřízeny střídavé starty do Třebíče.

Většina médií brala Brabencův příchod do Komety už o víkendu jako hotovou věc. Samotný klub tuhle informaci dementoval s tím, že jasno ještě úplně není. „Je ještě potřeba dotáhnout organizační a papírové záležitosti,“ oznámil vedoucí sportovního úseku Jaroslav Medlík.

Hruška končí v Oulu po 22 zápasech, hlásí návrat do Komety »

Až v den přestupové uzávěrky mohla Kometa definitivně potvrdit, že čtyřicetiletý hokejista posílí její ofenzivní řady. „Všechny organizační i papírové náležitosti byly vyřešeny a nic už zkušenému útočníkovi nebrání k tomu, aby se připojil k týmu,“ píše klub na svém webu.

Brňané, kteří aktuálně figurují až na šestém místě extraligové tabulky, tímto krokem reagují na početnou marodku. Mimo hru jsou mimo jiné Martin Erat i Martin Zaťovič. „Už dřív jsme deklarovali, že chceme předejít tomu, abychom měli v důležité části sezony úzký kádr.“

Konec kariéry? Martin Havlát se zranil, za Kometu hrát nebude »

Kamil Brabenec se do mateřského klubu vrací po dlouhých šesti letech, které strávil u našich východních sousedů. Před čtyřmi lety slavil se Zvolenem mistrovský titul a dvakrát dokonce vyhrál kanadské bodování slovenské extraligy. Naposledy oblékal dres Nových Zámků.

V kádru nováčka slovenské nejvyšší soutěže sehrál 43 zápasů, zapsal v nich 32 bodů za devět branek a 23 nahrávek. Nyní pomůže ofenzivě Komety. Poprvé by se měl v jejím dresu ukázat už v pátek ve Vítkovicích. A hrát může také za Třebíč, kde má vyřízeny střídavé starty.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz