Bomba, Polášek se vrací do extraligy! Ale ne do Sparty...

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

Reprezentační obránce Adam Polášek zahájí sezonu v Tipsport extralize. Na prozatím měsíční smlouvě se dohodl s mateřskými Vítkovicemi.

„Adam Polášek minulou sezonu dohrával v Tampere, přes léto se nikde nedohodl na novém angažmá," popisuje na webu Vítkovic jejich sportovní ředitel Roman Šimíček.

„A tak mám velkou radost, že se rozhodl vrátit se domů a pomoct nám s rozjezdem sezony. Dohodli jsme se minimálně na měsíčním působení s možností případného prodloužení,“ dodává Šimíček.

Poláškovo jméno je přitom v Česku spjaté hlavně se Spartou. Za jiný klub v Tipsport extralize nikdy nehrál.

Ostatně v hlavním městě zahájil i předešlý ročník – za Spartu nakonec naskočil do 34 utkání s bilancí 3+12. Poté, jak předem avizoval, zamířil do zahraničí.

„Dohodli jsme se minimálně na měsíčním působení s možností případného prodloužení.“

Sezonu dokončil ve finské nejvyšší soutěži: za Tapparu stihl 23 zápasů, v nichž získal hned dvanáct bodů (4+8).

Nyní se – alespoň na čas – vrací domů.

Za Vítkovice dosud bojoval jen v mládeži, teď oblékne dres áčka. K týmu se připojí už při nedělním tréninku, který bude pro Ostravany první po konci karantény.

Soupiska HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři: Miroslav Svoboda, Daniel Dolejš.

Obránci: Roman Polák, Robert Černý, Jesse Dudás, Patrik Koch, Lukáš Kovář, Jakub Kubeš, Jan Štencel, Peter Trška, Adam Polášek, Michal Barinka, René Smolka, Tomáš Machů.

Útočníci: Zbyněk Irgl, Lukáš Krenželok, Jan Hruška, Martin Dočekal, Rastislav Dej, Tomáš Kubalík, Dominik Lakatoš, Alexandre Mallet, Josef Mikyska, Jan Schleiss, Nicolas Werbik, Jan Bernovský, Peter Šišovský, Rostislav Marosz, Vojtěch Polák, Petr Fridrich, Jozef Baláž.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz