Boleslav má šestku i rekord. Parta je skvělá, vycházíme bombasticky, hlásí Bernad

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Hokejisté Mladé Boleslavi vydřeli skalp Mountfieldu a slaví dvě důležité mety. Středočeši si jednak zajistili elitní šestku a tím pádem přímý postup do čtvrtfinále play off, jednak mají na kontě 85 bodů – tedy historické maximum za sezonu v základní části. „Je to skvělé! Máme vynikající partu, vycházíme spolu bombasticky," hlásí David Bernad.

Proti hokejistům Hradce Králové si Bruslaři připsali další výhru, nerodila se ovšem snadno. „Byla to náročná bitva, fyzicky hrozně. Oni do toho vstoupili lépe, kdybychom v prví třetině dostali dva nebo tři góly, tak bychom se nemohli divit. Naštěstí jsme z toho vylezli se stavem 1:1. Gašper Krošelj zase zachytal výborně," hodnotí boleslavský obránce.

Svěřenci trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery pak sahali po třech bodech, vedení 2:1 jim až v 58. minutě sebral autor vyrovnávací trefy Lukáš Cingel. Zápas musel nakonec do nájezdů, k určení vítěze bylo zapotřebí sedm sérií.

Hned v té první se prosadil David Bernad, který přelstil Marka Mazance – rovněž odchovance hokeje v Písku. „Nevím, jak bych to okomentoval. Mazi se tam rozcvičoval a gestikuloval na mě, jestli jedu. Ukázal jsme mu, že jako první. Načež on ze srandy zalezl na střídačku, že tedy nebude chytat. Párkrát jsme spolu v létě potrénovali v Písku, takže se známe," povídá Bernad

Šikovný bek už dřív ukázal, že má pro penalty předpoklady. A také tentokrát proměnil. „Přiznám se, že jsem absolutně nevěděl, co udělám. Vím, že Mazance nejde rozhýbat, volil jsem tedy střelu a naštěstí to tam zapadlo. Trefil jsem mu spodek lapačky," popisuje situaci. „Když jsme si podávali ruce, tak s prominutím říkal: ty hajzle, čekal jsem to mezi nohy," dodává s úsměvem.

Hokejisté Mladé Boleslavi mají nyní jistotu přímého postupu do play off, podle Bernada to Středočeši před utkáním nikterak neřešili. „Myslím, že to v kabině ani nezaznělo. Nevím, kdo by o tom dopředu přemýšlel. Jdeme zápas od zápasu a chceme udělat maximum. Ale je samozřejmě dobře, že jsme to zvládli."

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Další výzvou je nejlepší čtyřka, která by před čtvrtfinále zajišťovala výhodou domácího prostředí na úvod série a pak i v případném rozhodujícím sedmém duelu. „Samozřejmě, když budeme začínat doma, bude to paráda. Ale hlavní cíl je, abychom se dobře připravili na play off," upozorňuje boleslavský poctivec.

Když slyší dotaz, co je letos největší boleslavskou předností, okamžitě reaguje: „Parta, jednoznačně! Jde to od Radima Vrbaty až po čtvrtého gólmana. To je super. Vycházíme spolu bombasticky. Myslím, že to je vidět i na ledě. I když nám to nejde, tak se kousneme, semkneme. A snažíme se udělat maximum."

Bruslaři už mají na kontě 85 bodů, což je v základní části jejich historické maximum. „Koukám, že budu muset sednout k internetu a něco si přečíst," reaguje z vesela o příjemné novince. „To je paráda. Bomba! Doufám, že to ještě trošku navýšíme. Podle mě to je zasloužené. Předvádíme dobré výkony, náročný hokej, který soupeřům moc nevoní. Odměnou jsou body a zároveň lidé, kteří díky tomu přijdou," uzavírá.

Sestřih utkání Mladá Boleslav – Hradec Králové

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz