Boj proti všem. Nevím, proč pískal kanadský rozhodčí, diví se Jandač

Foto: Pavel Lebeda, Český olympijský tým

18. února 2018, 11:55

Jakub Slunečko

(KANGNUNG, od našeho zpravodaje) Český tým zakončil základní skupinu olympijských her vítězstvím nad Švýcarskem 4:1 a zajistil si přímý postup do čtvrtfinále. Trenér Josef Jandač po bojovném zápase chválil tým, který přežil dost těžkých chvilek hlavně během oslabení. „Všichni cítí úspěch. Vyhráli jsme tři zápasy, dokázali jsme si poradit s krizovými momenty a teď už se uvidí,“ říkal Jandač před středečním čtvrtfinále.

V první třetině museli Češi skousnout tři oslabení, jednou dokonce hráli přes půl minuty ve třech a jednou dostali rovnou čtyři minuty. Zato na druhé straně sporné zákroky procházely. „Museli jsme dost klidnit emoce, protože jsem cítil, že mužstvo bylo vůči rozhodčímu dost podrážděné,“ přiznal po zápase šéf střídačky Jandač.

I on, obyčejně klidná síla, během utkání směrem k rozhodčím několikrát vášnivě gestikuloval. S vylučováním měl český tým zatím problémy při všech třech zápasech, o to cennější je ale fakt, že Jandačův tým všechna utkání vyhrál.

A může si tak v klidu odpočinout na středeční čtvrtfinále, čehož si trenér národního týmu cenní nejvíc.

Co říkáte na sporný metr rozhodčích?
Já se na to musím podívat na videu. Museli jsme dnes dost klidnit emoce, protože jsem cítil, že mužstvo bylo vůči rozhodčímu dost podrážděné. Výroky už se nevrátí, ale je to prostě divný metr. V první třetině mohli určitě vylučovat na obě strany, ale vylučovali nás. Taky nevím, proč takový zápas píská kanadský rozhodčí…

Ale zápas jste i tak nakonec zvládli.
To je důležité. Protože naříkat po porážce je vždycky horší. Když vyhrajeme, tak o to pozitivnější je fakt, že jsme si s těmi oslabeními dokázali poradit.

A další pozitivní zpráva – poprvé v historii jste jako český tým vyhráli skupinu na olympiádě. Co na to říkáte?
Slyším to poprvé od vás. Ale tím lépe. Zní to dobře, ale teprve teď se bude rozhodovat.

Jak hodnotíte celý dosavadní průběh?
Nebyla to jednoduchá utkání. I to první se slabší Koreou. Ale máme tři vítězství a první úkol – vyhnout se osmifinále – jsme splnili.

Foto: iihf.com

V čem je to největší výhoda?
Výhoda je to v tom, že bychom museli bojovat a stálo by to nás dost sil. Potom přijde play off a klíčové utkání, na které musíme být dobře nachystaní. Ať už to bude kdokoliv. Neznám postupovou matematiku a ani to neřeším.

Máte radost ze silné defenzivy, kterou se zatím národní tým prezentuje?
Francík mý výbornou formu a to je základ celé obrany. Poslední turnaje jsme neměli extra velkou produktivitu a musíme tak vyhrávat zápasy na méně vstřelených gólů. A taková přesně budou utkání v play off. Zatím nedostáváme góly a to je důležité. Hlavně jsme ubránili oslabení, kterých bylo celkově dost.

Je vítězství na konec skupiny důležité pro sebevědomí?
Kdybychom šli do čtvrtfinále po prohře, tak je to vždycky horší. Navíc jsme proti Švýcarsku podali velmi slušný výkon a z mužstva jsem cítil bojovnost.

Vnímáte v týmu touhu udělat velký výsledek?
Cítíme to všichni. Vyhráli jsme tři zápasy, dokázali jsme si poradit s krizovými momenty a teď už se uvidí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz