Bílina hledá cestu z krize, přivedla trenéra se zkušenostmi z KHL

Foto: Facebook HC Draci Bílina

11. prosince 2019, 15:33

Ondřej Mach

Hokejisté Bíliny mají od středy nového hlavního kouče, jímž se stal Sergej Sošnikov. Draci se v současné době nachází na posledním místě skupiny Sever a na kontě mají pouhých jedenáct bodů.

Bílinské vedení zareagovalo na výsledkovou mizérii a oznámilo změnu hlavního trenéra. Na tuto pozici byl angažován ruský kouč Sergej Sošnikov, který naposledy působil jako generální ředitel Admiralu Vladivostok, účastnícího se Kontinentální hokejové ligy.

Jednapadesátiletý Sošnikov se jako hráč potloukal po nižších ruských soutěžích, na sklonku kariéry nastupoval za Orenburg v první ruské hokejové lize. Bývalý obránce v klubu od roku 2005 zastával pozici ředitele hokejových operací a v roce 2009 se stal hlavním trenérem.

Následoval přesun do celku Bílí Tygři Orenburg, působícím v juniorské MHL. Tam ale Sošnikov vydržel jen rok a před sezonou 2011/12 byl představen jako sportovní manažer slovenského Popradu. Klub se pod jeho vedením v KHL neprobojoval do play off a po jednom roce v soutěži skončil, což předznamenalo jeho návrat zpátky do Orenburgu.

U juniorského týmu měl znovu funkci ředitele hokejových operací a následně trenéra, po třech letech odešel do druholigové Samary. Na začátku prosince 2017 vyslyšel nabídku z Vladivostoku a téměř rok v klubu vykonával funkci generálního ředitele.

Draci jsou momentálně na posledním místě severské skupiny a po Číně a Moravských Budějovicích jim náleží vizitka třetího nejhoršího týmu v rámci celé soutěže. Sošnikov by mužstvo měl vést už při středečním duelu na ledě Jablonce. Pomůže Bílině do vyšších pater tabulky?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz