Bez Muellera a bez gólu, mistra trápí koncovka. Snad to prolomíme, věří Holík

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

20. února 2019, 15:25

Daniel Kinc

1, 2, 1, 0. To nejsou vsazené zápasy na tiketu hokejového fanouška, avšak vstřelené branky obhájce titulu v jeho posledních zápasech. Kometa se po reprezentační pauze trápí v zakončení, v zápase proti Hradci Králové ji chyběla navíc zbraň největšího kalibru v podobě lídra tabulky střelců celé soutěže Petera Muellera. Brno nabídnuté možnosti zahazovalo, naopak Východočeši na jihu Moravy potvrdili lauf z posledního týdne a zvítězili 3:0. „Šance jsme si vypracovali i bez Petera, klidně jsme mohli dát pět gólů,“ věděl centr první formace Petr Holík.

S Hradcem jste prohráli i počtvrté v sezoně, tentokrát jsme mu ani nedali gól. Odpovídá výsledek tomu, co se dělo na ledě?
Nevím, jestli výsledek odpovídá průběhu zápasu. Prostě jsme prohráli 0:3. Nehráli jsme určitě špatně, měli jsme dobrý nástup. Nedali jsme však šance, které jsme měli, a to jich nebylo málo. Následně jsme dostali smolný první gól a na chvíli jsme přestali hrát, nicméně největší problém byla koncovka.

Co vám v koncovce chybělo? Byl to například tlak do branky, nebo i něco jiného?
To se omílá pořád, že se musíme tlačit do branky. Říká to každý. Je to spíše určitá nešikovnost nebo neschopnost řešit dané situace a šance jinak. Měli jsme hodně přečíslení a když jsme z nich nedali gól, tak se to určitě dalo řešit jinak. V tu danou chvíli se však musíte nějak rozhodnout a bohužel nám to tam teď nepadá.

První třetinu jste dokonce prohráli 0:11 na střely.
Situace jsme přehrávali. Také jsme netrefovali branku, nebo to Hradec dobře zblokoval. Přesně nevím, každopádně těch střel z naší strany bylo rozhodně v celém zápase málo.

Lámalo se utkání na začátku druhé části, kdy jste měli tlak, ale ani z jedné tutovky jste gól nedali?
Nevím, jestli to byl zlomový moment, ale každá šance, co jsme měli a nedali, byla klíčová.

Pro brankáře Brandona Maxwella na straně Hradce to musel být ideální zápas, souhlasíte?
Několikrát jsme byli sami před brankou, několikrát jsme měli přečíslení, ale on všechno měl. To mu určitě pomohlo na sebevědomí a šel nahoru. Pokud bychom se trefili my, bylo by to určitě naopak.

Chyběl vám Peter Mueller?
Samozřejmě, je to střelec. Chyběl nám hodně, nejvíce pak v přesilovce. Museli jsme měnit přesilovky, nějak jsme to poskládali a rychle jsme si k tomu něco řekli. Když jsme měli střelu, tak jsme nedokázali odražený puk dotlačit do branky. Peter chyběl. Nevím, kdo by jej měl zastoupit. Je to těžké. On hraje v přesilovce celé dvě minuty, máme něco nacvičeného. Šance jsme si vypracovali ale i bez něj, jak jsem říkal, klidně jsme mohli dát pět gólů. Dokonce i v první třetině tam byly nějaké možnosti, akorát jsme vyhořeli v koncovce.

Snažíte se v trénincích pilovat koncovku?
Máme tréninky jako každé jiné. Trénujeme střelbu, trénujeme všelijaké zápasové situace. Všechny věci, co se objevují v zápase, tam máme.

Koukal se svíjel bolestí. Narazil na mantinel a odstoupil

Zůstává v týmu i přes střeleckou impotenci dobrá nálada?
Sami jsme si v kabině říkali, že nehrajeme špatně. Kdybychom hráli nějak extra špatně, tak by to možná dopadlo ještě hůř. Nedali jsme góly a to je to hlavní. Můžu říct, že kdybychom dali první gól, kdybychom vyrovnali, nebo snížili, tak to vypadá jinak, ale to je hra na kdyby…

Na druhou stranu v posledních zápasech příliš mnoho gólů nedostáváte…
Dostáváme málo gólů, to je pozitivum. Minule jsme dokonce nedostali ani jeden gól. Teď nás dorazila branka na 3:0, to byla celá tečka za zápasem.

Budete se pokoušet znovu něco měnit?
Budeme doufat, že to přijde v dalším zápase. Ten potřebujeme vyhrát a budeme se na to patřičně připravovat. Snad to prolomíme, třeba nám tam spadne nějaký rychlý gól a všechno se to prolomí. Horší by bylo, kdybychom se do šancí vůbec nedostávali.

Sestřih utkání HC Kometa Brno – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz