Berani šlapou naplno! Je radost se na to dívat, hlásí Kašík

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

2. března 2019, 11:54

Michal Sedláček

Berani udělali další krok k postupu do předkola. Doma porazili Chomutov po velkém boji 2:1 a připsali si sedmou výhru z posledních osmi zápasů. Vítězství trefil ve 45. minutě Zdeněk Okál. Mužem zápasu však byl Libor Kašík, jenž zaznamenal osmadvacet zásahů a především ten ze 48. minuty proti Tomáši Svobodovi byl jedním z klíčových.

„Ono to tam vyplynulo úplně z ničeho nic. Náš hráč to promáchl. Měl to v takové pozici (Svoboda), kdy se to musí trefovat. Rozhodl se pro takovou ránu a musím říct, že mě to prostě trefilo jenom do lapačky. Že bych z toho dělal, že mám nějak obrovský postřeh, to ne. To spíš až ta poslední střela,” smál se Kašík a narážel na zákrok z poslední vteřiny, kdy opět vychytal Svobodu.

„Jak mi to tam narval do té lapačky, tak už jsem si byl natolik jistý, že jsem v ten moment věděl, že nemůže dát gól,” komentoval zlínský gólman, jenž si pak od frustrovaného útočníka Pirátů vyslechl něco od cesty. „On má tu situaci neskutečně těžkou a jsou tam, kde jsou. Asi byl frustrovaný z toho, že se mu to tak smolně podařilo zakončit a nezakončil tak, jak by chtěl. Nevím, co tam měl přesně za problém. Já jsem se radoval z vítězství. Jsem strašně rád, za ty naše tři body a to co doprovázelo jeho slova jsem ani nevnímal,” kroutil hlavou šestadvacetiletý brankář.

Kašík: Klíčové bylo, jak kluci hráli obětavě

Jak bývá jeho zvykem, svůj výkon hodnotit nechtěl a spíše se zaměřil na své spoluhráče. „Já si myslím, že klíčové bylo to, jak kluci hráli obětavě. Zdeňa Okál mi tam spadl do střely a k němu si přidali další. Musel bych vyjmenovat celý tým. Tady ty zápasy, u kterých jsme si říkali, že je musíme uhrát, tak je kluci skvěle odmakali a myslím, že je radost se na to dívat. Jsem strašně rád, že přišlo přes čtyři tisíce lidí, skvěle jsme to zvládli a kluci to tak parádně odmakali.”

Ševci první dvě třetiny měli nad soupeřem navrch. Šance na góly byly, ale jako by Zlínské svazovalo očekávání, které od sebe i fanoušků měli. Každý totiž čekal, že s týmem pod sebou musí vyhrát. „Když je takový tým, který taky musí a nejsou v jednoduché situaci, tak bojují a makají a je to mnohdy těžší, než s klubem, který už je jasně v play off a tolik se na to nepřipraví. Proto říkám, že s Chomutovem to bylo velmi těžké. Bylo to vyrovnané a bojovné. Bylo to o tom jednom gólu navíc. Vědělo se, že nebude padat moc branek,” říká Kašík.

Ševci se tak dostali na 74 bodů, což posledních deset sezon vždy na postup do předkola stačilo. „Nevím, jak hrál Litvínov?” zeptal se.  “Vedl 5:3,” ozvalo se z hloučku novinářů. “Tak to mě popravdě docela mrzí,” řekl Kašík se smíchem. “Ale měli jsme tam nějaké zápasy, které jsme museli udělat, a tento byl mezi nimi. Musím říct, že to bylo mnohem těžší, než některé zápasy, které jsme udělali naposledy. Bylo to neuvěřitelně těžké. Kluci odvedli na ledě maximum,” chválí své spoluhráče.

Berani vítězí dál i přes zranění klíčových hráčů. Teď budou doufat, že zranění Tomáše Fořta, který v průběhu utkání odstoupil kvůli poraněnému břichu, nebude vážné. „Myslím, že když řeknu tady tu větu, tak s tím budou v klubu souhlasit. A to je to, že my máme tým. Za tím si stojíme všichni jeden vedle druhého, a když někdo odpadne, tak naskočí někdo jiný, kdo na to čeká a vezme to za své a maká tady skvěle. Jako hráči, kteří přišli z Chance ligy a hrají skvěle," uzavírá.

Sestřih utkání PSG Berani Zlín – Piráti Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz