Beránek dostal od Prospala zelenou: Moc si toho vážím, tvrdí. Chybí mu baráž?

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

12. dubna 2019, 12:45

Jan Šimek

Mohl teď s Českými Budějovicemi bojovat o vytoužený návrat do Tipsport extraligy, místo toho se s reprezentací do 18 let připravuje na světový šampionát. Kouč Motoru a někdejší vynikající útočník Václav Prospal měl pochopení a mladého útočníka Martina Beránka uvolnil pro potřeby reprezentační osmnáctky, kterou co nevidět čeká mistrovství světa.

V baráži stihl naskočit do jediného utkání. Pak už se připojil k reprezentaci, v jejímž dresu sehrál v Kravařích druhé utkání proti Slovákům a přispěl k vítězství v poměru 5:1. „Myslím si, že máme dobře poskládaný tým. Všechny čtyři lajny jsou kompaktní. Hrajeme týmově, což jsme jen potvrdili,” hlásí Martin Beránek.

Jak vnímá fakt, že ho klub uvolnil reprezentaci, což nebývá častým zvykem? „Moc si toho vážím. Nechci říct, že by mě zařízli, ale na mistrovství světa je hodně skautů a do hokejového života je mistrovství asi důležitější,” uvědomuje si.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

„Na druhou stranu mi to je líto. Chtěl jsem hrát s kluky baráž. Bojovali jsme o to celou sezonu, ale mistrovství je teď pro mě, tedy mou kariéru, přednější. Pan Prospal mi dal možnost, abych jel na šampionát, za což jsem moc rád,” pokračuje.

Jihočechům se v baráži moc nedaří, Motor je se dvěma body přikován na dně tabulky a jeho šance na postup jsou mizivé. „Koukám se na všechny zápasy. Doufám, že to ještě dotáhneme,” přeje si Beránek.

„Teď by se měla začít projevovat, a doufám, že to tak bude, naše kondice. Doufám, že začneme vyhrávat. Dáme tři, čtyři výhry za sebou a bude to zase úplně jiné,” tvrdí sedmnáctiletý útočník.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Ten teď ladí na světový šampionát juniorů, který brzy vypukne ve Švédsku. Kouč Alois Hadamczik plánuje škrty v nominaci. Tým se ještě před přesunem na sever Evropy sejde v Příbrami. „Vždycky je tam napětí. Každý se bojí o svého fleka, aby ho nikdo nevyšoupl, a proto všichni makáme na sto procent,” dodává Beránek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz