Bednář zase vychytal Liberec. A to jsem se bál průšvihu, přiznal

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

V hlavní roli brankáři? V Liberci nic neobvyklého. Dominik Hrachovina si ale tentokrát vyzkoušel, jaké to je být smutným hrdinou. Hvězdou večera se tentokrát stal jiný maskovaný muž – teprve sedmnáctiletý teenager Jan Bednář. „Je to práce celého týmu,“ odmítá jakékoli zásluhy za výhru karlovarský talent.

Cesta Karlových Varů za třetí porážkou Liberce v probíhajícím ročníku se nerodila snadno. I Bednář zpočátku tušil, že by to nemuselo dopadnout dobře: „Abych byl upřímný, tak jsem se bál, aby z toho nebyl průšvih. První tři puky mi vypadly a čtvrtý byl gól. Pak se to zvedlo.“

„Ve druhé třetině to bylo najednou lepší. Sám si to nedokážu odůvodnit,“ popsal zásadní zvrat z osobního i týmového hlediska mladý gólman. „Nejdůležitější je, aby člověk nepřestal věřit. Jinak je to v háji.“

Zdravé sebevědomí nakonec Bednáře i ostatní Energetiky dovedlo ke třem bodům. Sám brankář Západočechů viděl za úspěchem jednu klíčovou věc: „Je to práce celého týmu. Není to tak, že bych měl na výhře nějaký větší podíl,“ usmíval se skromně.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Velký večer mezi třemi tyčemi tentokrát nezažil Bednářův protějšek Dominik Hrachovina. Opora Severočechů nepovedenou rozehrávkou darovala Energii důležitý druhý gól. „Asi jsem si moc věřil, měl jsem to dát do p*dele a nehrát si s tím,“ kál se populární Hrášek.

Zastání našel u svého brankářského kolegy z Karlových Varů. „Jo, byla to jeho chyba, ale stává se to i frajerům v NHL,“ komentoval Hrachovinovo sportovní neštěstí Bednář, který nezapomněl opomenout, jak důležitým hráčem pro Tygry Dominik je. „Pětadvacet zápasů chytá výborně a drží celý Liberec,“ vysekl jedničce Tygrů poklonu.

Víc než Hrachovinův kiks budí pod Ještědem důvod k zamyšlení marná snaha překonat Jana Bednáře. Sedmnáctiletý gólman letos v Liberci doslova čaroval už na podzim, kdy vychytal Energii vítězství 4:0. S výjimkou útočníků čtvrté lajny si na něm šelmy v domácím prostředí vylámaly zuby i tentokrát.

„Ty zápasy nejsou jiné než jinde. Samozřejmě jsem si asi po tom posledním povedeném zápase tady věřil,“ přiznal hrdina Západočechů. Ten si pochvaloval i fakt, že v Liberci je prakticky vždy v zápřahu. „Většinou na mě jde víc střel. To je lepší, než když tam jen stojím,“ pokyvovala vycházející hvězda v karlovarském brankovišti.

Sestřih utkání Liberec – K. Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz