Bartošáka chce jeho švédský trenér. Půjde s ním z MODO do Leksandu?

Foto: Mathias Mårdner, modohockey.se

20. dubna 2020, 13:44

Václav Jáchim

Brzy bude jasno, možná už koncem týdne. Patrik Bartošák se stále ještě nerozhodl, kde bude chystat příští sezonu, zatím se zdá, že by to mohlo být nadále Švédsko. Podle deníku Expressen se účastníka olympiády 2018 pokouší ulovit Leksand. Jak známo, český gólman pomáhal týmu MODO Hockey k návratu do SHL, ale pandemie koronaviru snahu slavného týmu předčasně ukončila.

Kdyby se MODO povedl návrat do SHL, patrně není co řešit. Bartošák by zůstal, tenhle záměr měly obě strany už při lednovém podpisu smlouvy. Jenomže všechno dopadlo jinak a bývalý gólman Vítkovic či Třince šilhá po přesunu jinam. Bartošák touží chytat nejvyšší soutěž, zájem o něj je nejen ze Švédska, ale i z jiných zemí.

Jedna varianta se zdá být horká, zmíněný Leksand o účastníka loňského mistrovství světa hodně stojí. Do klubu se chce z MODO přesunout hlavní kouč Björn Hellkvist, deník Expressen informuje, že by si rád přivedl Patrika Bartošáka. Podle dostupných informací se už vedení Leksandu rozhodlo ukončit spolupráci s Finem Juvonenem, ačkoli má platný kontrakt.

Jasnou volbou je prý Bartošák, akce má ale jednu podstatnou neznámou. Kouč Hellkvist by tuze rád převzal Leksand, nicméně zatím nezískal souhlas vedení MODO. Se slavným klubem, který vychoval Forsberga, Markuse Näslunda, bratry Sedinovy a další legendy, má totiž Hellkvist nadále kontrakt.

Kouč jedná o jeho zrušení, údajně mu to má umožnit fakt, že MODO nepostoupilo do SHL. Bartošák bude volný určitě, jeho smlouva vyprší poslední dubnový den. „Stále platí, že variant je víc. Zájem Leksandu registrujeme, ale o Patrika nadále stojí také MODO, ve hře jsou další kluby," upozornil Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, jež hráče zastupuje.

Ve Švédsku mají přesun českého brankáře do Leksandu za pravděpodobnou možnost, jistá však ještě není. „Myslím, že brzy budeme vědět víc. Odhaduji, že do konce týdne padne rozhodnutí," doplnil Vladimír Vůjtek. Bartošák je aktuálně doma v Ostravě a už začal s individuální přípravou na novou sezonu. Pokud nenastanou nečekané změny, měl by dál chytat v zemi, kde končil letošní sezonu.

Foto: Alena Zapletalová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz