<

Bakoš bude hrát ve Švédsku. Místo Komety posílí klub, kde hrál Kaše

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

6. června 2018, 11:02

Václav Jáchim

Měl namířeno do brněnské Komety, Martin Bakoš patřil mezi posily, které by nahradily odcházející útočníky Martina Nečas nebo Hynka Zohornu. Ovšem slovenský reprezentant nakonec změnil plány, z Liberce se stěhuje do Švédska. Podle deníku Aftonbladet oblékne Bakoš dres Mory. Tedy klubu, za který v uplynulé sezoně válel David Kaše.

Bakoš jde do stejného mužstva, které ulovilo bývalého sparťanského obránce Marka Ďalogu. Oba v minulosti hráli za čínský Kunlun, i když v barvách účastníka ruské KHL se minuli. Na severu Evropy teď budou společně. Zmíněný list o příchodu Bakoše do Mory informuje s odkazem na své zdroje, klub zatím transfer nepotvrdil.

Ale je velmi pravděpodobný. V úterý totiž majitel Komety Libor Zábranský oznámil, že příchod Bakoše do Brna se prozatím odkládá. "Pravděpodobně až na další sezonu, protože Martin chtěl využít zajímavou nabídku ze Švédska," řekl pro web brněnského klubu.

Foto: Lukáš Caha

Jak zmiňuje Aftonbladet, Bakoš využil klauzule ve smlouvě s Kometou, která mu odchod za kvalitním zahraničním angažmá umožňovala. Pro účastníka letošní olympiády v Koreji i následného světového šampionátu v Dánsku bude Mora druhou štací mimo Slovensko nebo Česko. Ročník 2016-17 strávil v čínském Kunlunu, ten příští začne ve švédském klubu, kde dosud působil český talent David Kaše.

Jenže bývalý hokejista Kadaně či Chomutova na jaře podepsal smlouvu s Philadelphií, Mora přišla také o reprezentanta Jakoba Nilssona, jemuž nabídlo kontrakt Chicago. Švédský klub z města, které v roce 2007 hostilo MS dvacítek, tedy musel hledat patřičnou náhradu. Kromě Ďalogy a Bakoše míří do kádru Mora IK také Adam Masuhr s Kevinem Gagném.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz