Americká posila končí kariéru, Hradec Králové hledá náhradu

Foto: Soós Attila / Fehérvár AV19

26. května 2021, 9:19

Adam Bagar

Jedna z avizovaných zámořských posil Hradce Králové – útočník Colton Hargrove – nakonec v extralize hrát nebude. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Colton je typologicky hráč, kterého jsme již delší dobu sháněli, protože potřebujeme zvýšit důraz v osobních soubojích v útočné fázi. Je silově výborně vybavený, hraje velmi důrazně, navíc je použitelný na přesilovky i oslabení,“ líčil nedávno generální manažer Aleš Kmoníček.

„Je to hráč v nejlepším hokejovém věku, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Jako útočník je silný v osobních soubojích, hlavně v předbrankovém prostoru. Věřím, že pro náš tým bude posilou,“ dodával po podpisu ročního kontraktu s opcí staronový trenér Tomáš Martinec.

Colton Hargrove ale nakonec Mountfield HK neposílí. „Americký forvard se z rodinných a zdravotních důvodů rozhodl ukončit profesionální kariéru a vrací se za moře, kde se chce věnovat rodinnému businessu,“ informoval východočeský klub na svých webových stránkách.

28letý Hargrove za oceánem odehrál 279 zápasů na farmě v AHL, ale povolání do NHL se nedočkal, a tak se v roce 2019 vydal do Evropy. V mezinárodní rakouské ICEHL (dřív EBEL) nasbíral za Bolzano a Fehérvár dohromady 99 startů a 74 bodů za 24 branek a 50 nahrávek.

Tým bychom tak rádi doplnili o minimálně jednoho hráče

„Tým bychom tak rádi doplnili o minimálně jednoho hráče,“ doplnil klub, který tak má k dispozici už jen čtyři nové akvizice. Hned v první květnový den přišli finský brankář Henri Kiviaho, beci Petr Kalina a Graeme McCormack a další Kanaďan, útočník Christophe Lalancette.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz