Aktiv prvoligových klubů proběhne 26. května. Co přinese?

Foto: Kateřina Kundertová

20. května 2020, 18:32

Marek Hedbávný

Tradiční setkání zástupců prvoligových klubů před startem nové sezony se uskuteční v úterý 26. května – jako obvykle v Praze. Současně by mohlo proběhnout rozlosování soutěže. Na svém webu o tom informoval Vsetín.

Chance ligu čeká od příští sezony spousta novinek.

Ta nejzásadnější se týká obnovení sestupu. V předešlých třech ročnících se z druhé nejvyšší soutěže nesestupovalo. Počet účastníků proto postupně narůstal.

Ze čtrnácti na patnáct, poté na šestnáct... A v příští sezoně může hrát Chance ligu až devatenáct týmů! Kvůli pandemii koronaviru se neuskutečnilo druholigové play off, nabídku k postupu tak od výkonného výboru Českého hokeje dostali vítězové jednotlivých skupin: Vrchlabí, Kolín a Šumperk.

Přičemž všechny tři týmy skutečně do Chance ligy přihlášku podají. Učinil tak i Chomutov, u něho ale zůstává otázkou, zda z finančních důvodů sezonu opravdu zahájí.

Vzhledem k rekordnímu počtu účastníků bude zajímavé sledovat, jakým formátem se Chance liga bude hrát. Rozdělí se na skupiny podle výkonnosti, podobně jako letos? Nebo se od začátku rozdělí na Východ a Západ? Či se nic dělit nebude a vymyslí se jiný formát? 

Od sezony 2021/2022 by každopádně mělo hrát Chance ligu jen šestnáct týmů. Po letošním ročníku tak klidně může sestoupit hned čtveřice mužstev...

Za týden po aktivu už by mělo být o novém systému soutěže jasněji.

Účastníci Chance ligy v příští sezoně

Rytíři Kladno
HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov
AZ RESIDOMO Havířov
HC Stadion Litoměřice
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba
HC Dukla Jihlava
SK Horácká Slavia Třebíč
HC Frýdek-Místek
LHK Jestřábi Prostějov
HC Benátky nad Jizerou
HC Slovan Ústí nad Labem
SK Trhači Kadaň
HC Baník Sokolov
HC Stadion Vrchlabí
Draci Pars Šumperk
SC Kolín

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz