5739 diváků! Ostravo, kde jsi byla? Tohle si kluci nezaslouží, soptí Petr

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

11. března 2019, 20:52

Adam Bagar

Hokejisté Vítkovic vstoupili do předkola play off vítězně, když přetlačili Spartu 2:1. Kouč Jakub Petr přesto na tiskové konferenci nezářil radostí, zklamala jej totiž bídná návštěva.

V základní části měly Vítkovice pátou nejvyšší průměrnou domácí návštěvnost, ale v úvodním utkání vyřazovacích bojů to nebylo vůbec znát. Ostravar Aréna se zaplnila ani ne ze dvou třetin, duel Vítkovic se Spartou sledovalo překvapivě pouhých 5 739 diváků.

„I když vím, že jsme vypadli ze šestky, tak se ptám – Ostravo, kde jsi byla? Jestli jste naštvaní na mě a pana Trnku, já to beru, ale kluci si to za tu dřinu nezaslouží. Jsme tady deset jedenáct měsíců a děláme to pro tuhle fázi sezony," mrzí vítkovického trenéra.

Čekalo se, že série ze Spartou bude táhnout, ale není tomu tak, navzdory tomu, že Ostravané na předkolo nezdražili a nabídli fanouškům dokonce cenově zvýhodněné balíčky na první dva zápasy ve svém stánku. „Opravdu nevím, čím to je," krčí rameny Petr.

„Už když jsem vešel do arény, tak jsem si připadal, že je úterý, předvánoční čas a hraje se tak 25. kolo. Je to zklamání. Zaplněná aréna je odměnou pro hráče, mužstvo dělalo vše pro to, aby se do šestky dostalo a podporu si jednoznačně zaslouží," zdůrazňuje.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

„Víme, že kvalita naší hry není úplně na úrovni, na jaké si ji všichni představujeme, ale hodně zápasů jsme ubojovali. To je cesta, kterou jsme si nastolili. A kterou chceme jít. A ti kluci si zaslouží podporu z tribun," dodává Petr po vítězství 2:1 nad Spartou.

Právě to je asi tou nejlepší pozvánkou na úterní druhé střetnutí, které se odehraje na stejném místě od 17 hodin. „Tímto vás zvu na druhý zápas," hlásí Petr všem ostravským příznivcům, kteří se na startu předkola Generali play off tedy příliš nepředvedli.

Bitka vousáčů! Výtisk si to rozdal s Jarůškem

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz