41letý Straka pokračuje v kariéře, čeká ho třetí sezona v Německu

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

19. června 2019, 10:47

Adam Bagar

Neříkali jste si, kam zmizel Josef Straka? Zkušený útočník hraje v nižších soutěžích u našich západních sousedů. V Německu začne třetí sezonu, ačkoliv v jejím průběhu oslaví už 42. narozeniny.

Rodák z Jindřichova Hradce se naposledy na českých kluzištích představil před třemi lety. Na startu sezony 2016/17 už po pěti zápasech skončil v prvoligových Českých Budějovicích a šel vyzkoušet úroveň Alpské hokejové ligy, v níž hrál za italskou Gherdëinu.

„Tomáš Rousek o klubu básnil a zeptal se mě, jestli bych neměl chuť si tam s ním zahrát.“

Poslední dva roky ale působil v Německu. Nejdřív ve Weidenu, kde zazářil 71 body. Následně ve Schweinfurtu, kterému jako druhý nejlepší střelec Bayernligy pomohl dokonce 78 body. Teď ho čeká další stěhování, dohodl se na spolupráci s Waldkraiburgem.

Velkou zásluhu na tom měl další Jihočech, pětadvacetiletý útočník Tomáš Rousek. Ten si za letošního sestupujícího z Oberligy zahrál v uplynulých dvou ročnících. Se Strakou se znají, bydlí doslova jen několik metrů od sebe a pravidelně spolu chodívají na ryby.

„Tomáš o klubu básnil a zeptal se mě, jestli bych neměl chuť si tam s ním zahrát. Waldkraiburg znám ještě z Oberligy, vím, že jsou dobře organizovaní. Chtěl bych svými zkušenostmi pomoci mladým hráčům a svou ofenzivní silou do play off,“ přeje si Josef Straka.

Dnes už má 41 let. Během bohaté kariéry hájil barvy českého národního týmu, zahrál si v KHL, ve Finsku i Švýcarsku. Na kontě má titul se Spartou, mezi tuzemskou elitou působil i v Litvínově, Plzni, Znojmě a Chomutově. Hrál i za Mladou Boleslav a České Budějovice.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz