1253 dárců! Už patnáctý ročník Sparťanské krve byl rekordní

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

2. prosince 2021, 12:45

Adam Bagar

Patnáctý ročník dobročinného projektu Sparťanská krev byl navzdory složité aktuální situaci rekordní, k odběrům ve Všeobecné fakultní nemocnici a do holešovické Tipsport areny si našlo cestu 1253 dárců!

To je o čtyři víc než v dosud rekordním ročníku 2019. „Nikdo z nás nečekal, že vzhledem k okolnostem může být tento ročník tím rekordním. Moc mě těší, že se u našich fanoušků stala Sparťanská krev tradičním listopadovým rituálem. Všem patří obrovský dík,“ hlásí generální manažerka klubu Barbora Snopková Haberová.

Ta se společně se sportovním ředitelem Petrem Tonem a manažerem mládeže Pavlem Šrekem rovněž přidala mezi listopadové dárce.

„Nikdo z nás nečekal, že vzhledem k okolnostem může být tento ročník tím rekordním.“

Dorazilo hned 235 prvodárců a v konečném součtu se darovalo přes 563 litrů životně důležité tekutiny. „Sparta nám už popatnácté významně pomohla ke zvýšení počtu dárců v tomto měsíci. Věříme, že se mnoho z dvou stovek prvodárců vrátí do našich odběrových místností i v následujících měsících,“ přeje si Ilona Drdová.

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

„Krev je totiž potřeba u nejrůznějších nemocí, úrazů a operací celoročně. Děkujeme všem sparťanům, kteří mají chuť tímto způsobem pomáhat,“ dodává vrchní sestra z transfuzního oddělení Všeobecné fakultní nemocnice Drdová k úspěšnému a rekordnímu patnáctému ročníku dobročinného projektu Sparťanská krev.

Ke společným odběrům přišly i desítky zástupců Armády České republiky, konkrétně vojáci z Agentury logistiky a členové Vojenské policie.

„Prostory mi připomínaly zázemí vojenské nemocnice. Krev jsem věnovala už sedmkrát, nicméně v prostorách hokejové arény poprvé.“

„Prostory mi připomínaly zázemí vojenské nemocnice. Krev jsem věnovala už sedmkrát, nicméně v prostorách hokejové arény poprvé. Navíc nás hokejisté provedli kabinou a šatnami, takže kromě dobrého pocitu jsem zažila i netradiční hokejový zážitek,“ líčí četařka Olga Kmentová z Agentury logistiky z Kostelce nad Labem.

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz