1163 zápasů a 8 titulů! Extraligový rekordman Kratěna ukončil kariéru

Foto: hcskoda.cz

27. dubna 2019, 12:17

Adam Bagar

Plzeňský útočník Ondřej Kratěna se loučí, ve 42 letech se rozhodl ukončit bohatou hráčskou kariéru! „Už nastal čas skončit. Ale hrozně jsem si život hokejisty užil, hokej pořád miluju a bylo to krásné,“ prozrazuje v rozhovoru pro web hcskoda.cz odchovanec olomouckého hokeje.

Na kontě má úctyhodných 1163 extraligových startů, za tu dobu nasbíral neméně skvělých 780 bodů za 340 branek a 440 nahrávek. Kromě mateřské Olomouce hrál také za Vsetín či Spartu v dobách jejich slávy a posledních osm let strávil v Plzni.

Kratěna získal neuvěřitelných 17 medailí

Hned rekordních osmkrát slavil zisk titulu. Třikrát s Valachy, čtyřikrát s Pražany a jednou se západočeským klubem. Celkem v extralize získal neuvěřitelných 15 medailí. Kromě toho byl u titulu ve finském Oulu a bronz bral s repre na MS 1997.

„Když se za pár let budu ohlížet za svou kariérou, budu vzpomínat na kluky v šatně a na to, jak je hokej nádherný sport a život kolem něj fantastický. Ale kolik mám medailí a titulů? O tom to není,“ hlásí v rozhovoru pro klubový web Ondřej Kratěna.

A co mu bude nejvíc chybět? „Šatna. Každodenní humor. Život v šatně. Každý, kdo to zažil, se snaží svůj čas natáhnout na maximum, aby z toho neodcházel,“ líčí Kratěna, který po konci nesmírně bohaté kariéry bude pracovat v Praze mimo obor.

„Hokeje se moje nová pozice bude týkat jenom hodně okrajově. Nikde není napsáno, že se do hokejového prostředí nikdy nevrátím, ale potřebuju asi získat odstup a nadhled. Chci zkusit něco mimo. Těším se na novou výzvu,“ zakončuje Kratěna.

Foto: hcskoda.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz