1060 dní a dost, Sparta dýchá! Ale málem to nevydržely trenky Jarůška

Foto: hcsparta.cz

14. března 2019, 22:51

Adam Bagar

„S nožem na krku umíme zabrat,“ věřili si sparťané před třetí partií s Vítkovicemi. A dokázali to i na ledě, když po výhře 4:3 odvrátili jak konec sezony, tak vyrovnání smutného rekordu Pardubic. V play off slavili po neskutečně dlouhých 1 060 dnech a jsou zpátky ve hře o postup do čtvrtfinále.

„Udělali jsme jen první krok. Už několikrát v sezoně se nám stalo, že jsme vyhráli jeden zápas, ale další zase nic. Věřím, že to v pátek zvládneme. Až poté můžeme mít hlavy nahoře a radost ze dvou domácích výher za sebou,“ zdůrazňuje sparťanský útočník Richard Jarůšek

Sparta se v úvodních dvou utkáních střelecky trápila, ale doma už našla recept na Patrika Bartošáka, kterého překonala hned čtyřikrát. „Už ve Vítkovicích jsme do něj chodili. Tam bylo vidět, že to moc nezvládá. Teď dostal laciný gól, ale my jsme hráli, co jsme měli,“ těší jej.

Pražané prohrávali, ale vyrovnání z konce prvního dějství je nabudilo a druhou třetinu ovládli. Herně, střelecky a hlavně gólově. „Byli jsme aktivnější a měli víc šancí,“ pokyvuje Jarůšek. Ten se sám zapsal mezi střelce, když v polovině bitvy skóroval v přesilovce na 3:1.

„Nevím, jestli někdo nezkolaboval. Málem to nevydržely mé trenky, ale zaplaťpánbůh to byla tyčka a urvali jsme to.“

„Jsem rád, že jsem takhle mohl pomoci týmu. Z toho mála, co hraju, jsem vytěžil dost. Mám z toho radost, ale musím pokračovat na sto deset procent, abych si řekl o více prostoru na ledě a získal důvěru našich trenérů,“ přeje si útočník s šestadevadesátkou na zádech.

Sparta vedla v úvodu třetí části už 4:1, ale nakonec se ještě klepala o výhru. „Tam nás potkal klasický výpadek. Asi jsme si mysleli, že už to máme vyhrané, ale Vítkovice nás tam zatlačily a snížily na rozdíl jediného gólu,“ zlobí se Jarůšek po velice dramatickém závěru.

Nechybělo moc a Vítkovice by vyrovnaly, ale střela Petra Šidlíka při závěrečné hře bez brankáře skončila jen na tyči. „Tu tyčku viděl asi každý na zimáku. Nevím, jestli někdo nezkolaboval. Málem to nevydržely mé trenky, ale zaplaťpánbůh to byla tyčka a urvali jsme to.“

Sparta slavila důležitou výhru 4:3, odvrátila konec série a snížila stav série na 1:2. „Asi nám to pod tlakem sedí, podobnou situaci jsme zažili už na konci základní části s Libercem a taky jsme to zvládli. Věřím, že v pátek tady bude zase pozitivní nálada," uzavírá Jarůšek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz