1:18 aneb Korea poznává sílu elity. Byli jsme spíš jako diváci, ví Swift

Foto: iihf.com

6. května 2018, 16:49

Adam Bagar

(HERNING, od našeho zpravodaje) Na domácím turnaji pod pěti kruhy se ještě statečně drželi, s favority zapsali přijatelné výsledky. Ale vstup do světového šampionátu v Dánsku jim vůbec nevyšel. Korejci mají po dvou zápasech hrozivé skóre 1:18, když po úvodní porážce 1:8 s Finskem schytali od Kanady debakl 0:10! "Není to úplně to, co jsme chtěli. Na druhou stranu je to naše první zkušenost s elitní skupinou MS a hrajeme s těmi nejlepšími hokejovými zeměmi světa," říká útočník Michael Swift.

Proti Kanadě se Asiaté drželi jen necelých devět minut, pak už v pohodě hrající zámořský tým rozjel svou gólovou show. Skóre hrozivě narůstalo, po dvou třetinách to bylo už 0:8. "Bylo těžké jít do třetí části za takového stavu, ale dřeli jsme až do konce. Nechtěli jsme na soupeře jenom koukat, jak nás motá v pásmu," prozrazuje opora korejské reprezentace.

Nováček elitní skupiny ve třetím dějství McDavida a spol. přestřílel, odvrátit dvojcifernou porážku ale nedokázal. Kanada měla po celých šedesát minut hry navrch, korejské gólmany zasypala padesáti ranami. "Občas, to vypadalo jako na kolotoči. Oni tohle umějí a těžko se to brání. Byli jsme spíš za diváky a sledovali, co vše soupeř s pukem udělá," přiznává.

Bojovnost Korejců mě uchvátila, hlásí O'Reilly

Korejci hráli s Kanadou a Finskem už v Pchjongčchangu, ale zatímco doma padli se ctí 0:4 a 2:5, v Herningu zapsali porážky 0:10 a 1:8. "Na mistrovství světa už hrají top týmy, které vedou jejich světové hvězdy. Kanada má na soupisce ta nejlepší jména a je těžké proti nim hrát," má jasno Michael Swift, který po debaklech přece jen nachází nějaké pozitivum.

"První dva zápasy byly pro náš tým obrovskou zkušeností," pokyvuje Swift, který je jedním ze šesti rodilých Kanaďanů v korejském týmu. "Už na olympiádě pro mě bylo speciální hrát proti Kanadě. Ale jak už jsem řekl, teď to byl úplně jiný tým. Mají už svoje nejlepší hráče z NHL a je nesmírně těžké se proti nim prosadit," hlásí jednatřicetiletý hokejista.

Korejci mají jasný cíl v podobě udržení se mezi elitou, vysoké porážky s favority musejí hodit za hlavu a soustředit se na klíčové bitvy. "Přesně tak. Máme před sebou další důležité zápasy, jako proti Lotyšsku nebo Dánsku. Musíme aspoň jedno utkání urvat, abychom se udrželi. Víme, že to bude těžké, ale budeme bojovat a pak uvidíme, co to přinese."

Paekova družina má v pondělí volno, o den později už vyzve právě zmíněné Lotyše. Co musí podle zatím jediného korejského střelce na MS změnit? "Nepřebírali jsme si dobře hráče, nehráli jsme do těla, a to se pak odrazilo na výsledcích. Nesmíme se bát hrát, je potřeba hlídat si hráče a bruslit s nimi. Věřím, že na tom zapracujeme a bude to lepší," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz