Zvučné jméno do Litoměřic: Přichází Václav Pletka

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Po konci v Benátkách nad Jizerou se Václav Pletka stěhuje na sever Čech. Šestatřicetiletý útočník se upsal Litoměřicím.

Levý křídelník má za sebou 747 extraligových zápasů, desítku startů za reprezentaci a naskočil i za Philadelphii Flyers v NHL. Před třemi lety oslavil titul s Plzní.

Loňský ročník zahájil na Kladně, na měsíční zkoušce však tamější vedení nepřesvědčil. Zbytek sezony strávil v Benátkách nad Jizerou, kde ve 28 zápasech nasbíral 22 kanadských bodů (10+12).

Teď znovu mění působiště.

V Litoměřicích bude mít úkoly nejen na ledě, ale i mimo něj. Loni totiž kališníci doplatili na špatnou atmosféru v kabině. „Mladší hráči musí zlepšit přístup v tréninku a svoje stravovací a regenerační návyky. My s nimi pracujeme a mluvíme o tom. U těch, kteří si to neuvědomí, bude mít kariéra rychlý konec," uvedl před časem sportovní manažer Daniel Tvrzník.

Stadion už přivedl slovenského útočníka Matúše Paločka, nedalekému Ústí nad Labem pak přetáhl produktivního obránce Ondřeje Smetanu. Litoměřice se dohodly také s Jiřím Jebavým a Matějem Bažantem. Na zkoušku přišli Tomáš Šťastný (Vrchlabí) a Jan Veselý (Kolín).

Oproti loňsku nemůže Miloš Říha mladší počítat s Milanem Tomanem, Janem Bergrem, Zdeňkem Doležalem, Tomášem Hornou, Petrem Přeučilem nebo Tomášem Rouskem. Je ale možné, že někteří z nich se dohodnou na nových smlouvách. 

Výrazné posílení nastane během přípravy na ledě, kdy extraligový Mountfield zúží soupisku. Konkurence panuje zejména v jeho obraně. O místo se uchází na dvanáct beků. 

Václav Pletka v extralize oblékal barvy Třince, Českých Budějovic, Liberce, Karlových Varů, Plzně a Slavie. S hokejem začínal v Mladé Boleslavi.

Václav Pletka v extralize oblékal barvy Třince, Českých Budějovic, Liberce, Karlových Varů, Plzně a Slavie. S hokejem začínal v Mladé Boleslavi. | Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

Aktuální kádr HC Stadion Litoměřice

Brankář: Martin Michajlov

Obránci:  Aleš Pavlas, René Piegl, Ondřej Smetana, Jakub Šulc, Matěj Bažant, Jaromír Chmel, Jiří Jebavý, Dominik Málek

Útočníci: Petr Beránek, Jaroslav Kalla, Aleš Krátoška, David Švagrovský, Matúš Paločko, Václav Pletka, Lukáš Nedvídek, Patrik Miškář, Radek Pilař, Václav Racek, Lukáš Ransdorf, Ondřej Sýkora, Tomáš Šťastný, Milan Valášek, Jan Veselý, Pavel Zajan

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz