Ztráta pro Vítkovice i extraligu: Kanonýr Olesz míří do Švýcarska

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

9. listopadu 2015, 7:25

Adam Bagar

Sotva se vrátil z akce českého národního týmu, v němž hrál po dlouhých šesti sezonách, hned oznámil překvapivou informaci, která zasáhne všechny fanoušky Tipsport extraligy, ale především ty vítkovické! Opora ostravského týmu, která v létě podepsala tříletou smlouvu, překvapivě odchází do Švýcarska. O nejlepšího střelce elitní tuzemské soutěže měli zájem v Langnau, jehož nabídka nešla odmítnout.

Když v létě podepsal s ostravským klubem tříletý kontrakt, řada tamních fanoušků, a nejen nich, si pořádně oddechla. "Ve smlouvě s Vítkovicemi jsem však měl klauzuli, že v případě zájmu ze Švýcarska mohu odejít," vysvětluje Olesz v rozhovoru pro Deník. "A tato nabídka se nedala odmítnout, kontrakt podepíšu elektronicky v pondělí," přiznává Olesz.

Toho zájem švýcarského Langnau dost zaskočil. "Abych řekl pravdu, byl jsem překvapený, a to příjemně, že si mě všimli a chtějí do mužstva," hlásí třicetiletý útočník. Ten do nejvyšší švýcarské soutěže odchází v roli pořádného kanonýra – v letošní sezoně Tipsport extraligy nastřílel už parádních dvanáct branek a zapsal dokonce první hattrick v kariéře.

Švýcarská soutěž je velmi kvalitní, je to pro mě další výzva!

Ke dvanácti trefám přidal čtyři nahrávky, s šestnácti body je v tabulce produktivity Tipsport extraligy pátý a jeho body budou Vítkovicím rozhodně chybět. Obzvláště poté, co už v létě odešli produktivní útočníci Ondřej Roman s Vladimírem Svačinou. Teď ovšem na bývalého hokejistu Floridy, Chicaga nebo New Jersey čeká zase naprosto nová kapitola.

Švýcarskému Langnau bude pomáhat z poslední příčky v tabulce, přesto se velmi těší. Se švýcarskou soutěží má totiž výborné zkušenosti a už v sezoně 2013-14 si zahrál v tamním hlavním městě Bernu. "Strašně moc se mi tam líbilo. Švýcarsko je krásná země a navíc se tam hraje velmi kvalitní liga. Je to pro mě další výzva," zakončuje střelec Olesz.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz