Zraněný Zámorský na Karjale končí. Mrzí mě to, cítil jsem se skvěle, říká

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Český národní tým se ve zbytku finského turnaje Karjala bude muset obejít bez ostříleného beka Petra Zámorského, který se zranil při souboji ve čtvrteční vítězné partii se Švédskem. "Ještě jsem se chtěl na ranním rozbruslení ujistit, jestli to náhodou nepůjde, ale vůbec to nešlo. Skoro při každém pohybu jsem cítil bolest," prozrazuje zklamaný český zadák, který přijde o víkendové bitvy s Finskem a Ruskem.

Co se mu stalo? "Ve čtvrtečním zápase se Švédskem jsem v souboji trošku dostal do zad. Bylo to dobré, nic jsem necítil a hrál dále. Ale v pátek ráno jsem se probudil a pociťoval už bolest," prozrazuje Petr Zámorský. "Mám naražený bok, píchá mě to až do zad. Bohužel to nejde," mrzí zkušeného zadáka. Ten stále věřil, že by mohl proti domácímu výběru nastoupit.

"Večer jsme to s fyzioterapeutem zatejpovali, takže v noci jsem spal dobře. Ráno jsem to šel ještě zkusit na rozbruslení, abych se ujistil, jestli tomu nejde uhnout. Ale bohužel. Cítil jsem to skoro při každém pohybu, takže to nemělo smysl," hlásí zklamaný Zámorský, který přijde o bitvy s Finskem a Ruskem. "Ani v neděli určitě hrát nebudu," potvrzuje zklamaně.

"Zápas se Švédskem jsem si hodně užil a těšil se na Finsko. Ale bohužel to nejde, takový je hokej"

Absence ho mrzí o to víc, že Češi v úvodní partii sehráli výborné utkání a porazili Švédy hladce 6:3. "Soupeř měl parádní tým, ale přehráli jsme ho. Musím říct, že jsem si to ve čtvrtek hodně užil a těšil se na to, že stejný výkon zopakujeme také v dalších zápasech. Hrálo se mi fakt moc dobře, strašně mě to bavilo. Ale takový je někdy hokej, s tím se nedá nic dělat."

S výběrem trenéra Josefa Jandače však zůstane až do konce turnaje, své spoluhráče tak bude sledovat z tribuny a věřit, že Češi dosáhnou na historický druhý triumf na Karjale. "Zatím je to super. Máme parádní partu. Jsme tam skoro samí mladší kluci, takže si rozumíme famózně. V kabině jsou vtípky a cítím se tam velice dobře. Stojíme jeden za druhým," hlásí.

Od začátku sezony se cítím skvěle. Teď si dám volno a pak do toho zase vletím

Zranění pro něj přišlo snad v tu nejméně vhodnou dobu, v letošním ročníku se totiž cítí velmi dobře a ve Švédsku pravidelně boduje. "Od začátku této sezony se cítím skvěle. Už v přípravě, kterou mívám většinou špatnou, jsem měl dobrou. Začátek jsem chytil, dostávám v klubu dost prostoru a ve čtvrtek proti Švédům jsem se rovněž cítil výborně," líčí Zámorský.

Teď si ale bohužel musí dát nucenou pauzu. "Dám si na chvíli volno a pak do toho zase vletím. Tohle zranění zatím moc není jak léčit. Jen návštěvou fyzioterapeuta, týdnem volna a poté se uvidí. V pondělí si zajdu ve Švédsku na sono, jestli je to jen naražené. Protože můžu tam mít nějakou prasklinku," zakončuje čtyřiadvacetiletý odchovanec zlínského hokeje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz