Zohorna vystřelil Kometě finále. Asi nejdůležitější gól kariéry, září

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

8. dubna 2017, 22:47

Pavel Kuba

Dramatická koncovka šestého semifinálového duelu mezi Kometou a Hradcem Králové a následně gejzír radosti na brněnské straně. Po základní hrací době nerozhodný výsledek 1:1 rozsekl ke konci prvního prodloužení brněnský útočník Hynek Zohorna, který z pravého kruhu zametl puk do Rybárovy brány a rozpoutal na jihu Moravy bujaré sobotní oslavy. Kometa postoupila potřetí během pěti let do finále nejvyšší soutěže, královéhradecký Mountfield vyřídila 4:2 na zápasy.

Obrozený střelec byl bezprostředně po utkání plný emocí. „Velmi si toho vážím. I když mi to dojde třeba za dvě hodiny, nebo až druhý den,“ usmívá se Hynek Zohorna. Běžela 78. minuta duelu, když se šikovný útočník dostal k vyraženému puku po Kováčikově nahození, nabruslil si na pravé křídlo a propálil Rybára. „Puk se ke mně odrazil od brankáře, postavil se mi na čepel a já ho jenom zasunul pod jeho vyrážečku,“ praví skromně.

Jako by měl Zohorna na postupové góly čuch. Není to ani tak dávno, co ve čtvrtfinálové sérii s Plzní poslal Kometu do semifinále, stalo se tak znovu v prodloužení a znovu v šestém zápase na domácím ledě. „Teď ta trefa byla asi důležitější, posunula nás do finále. Asi nejdůležitější gól v kariéře,“ bilancuje šestadvacetiletý útočník po největší dřině v sérii.

„Asi tak, byl to určitě nejtěžší zápas. Dvě třetiny jsme dotahovali výsledek 0:1, všichni jsme tam položili všechno a hráli na sto procent. Jsme strašně rádi, že jsme to ukončili už teď a postoupili do finále,“ usmívá se havlíčkobrodský rodák.

Nejhůře jemu a celé Kometě bylo bezesporu ke konci třetí třetiny, kdy hosté hráli přesilovou hru čtyř proti třem a měli několik slibných šancí k tomu, aby sérii vrátili k rozhodujícímu zápasu do Hradce Králové. „To byly nervy teda,“ ulevuje si Zohorna. „Chtěli jsme to všichni urvat, nechtěli jsme jet do Hradce na sedmý zápas,“ dodává.

Kometa si po třech letech zahraje finále, Hradec potopil Zohorna »

Proto místo další štreky na východ Čech si on a celý brněnský tým může dopřát pár dnů klidu před vyvrcholením celé soutěže. „Teď si dám pivko, užiju si pocit výhry a dál nepřemýšlím,“ praví spokojeně Zohorna. „Ještě se dozvíme, jak dlouhé budeme mít volno. Jestli den, nebo dva. Podle toho se s kluky domluvíme a vyjedeme zase na ryby,“ vrací se k osvědčené výplni volného času mezi jednotlivými sériemi.

Na hokej ale do začátku finálových bojů nezanevře. „Koukneme se na závěr série mezi Libercem a Chomutovem a uvidíme, kdo na nás vyjde. Rozhodně si ale nechceme vybírat,“ uzavírá šťastný střelec postupového gólu Hynek Zohorna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz