Znojmo sází na dravé mladí. Do EBEL míří Raška, Račuk nebo Matuš

Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Také v EBEL, kde působí tým Orli Znojmo, začalo přestupové období. Jihomoravané proto ohlásili první příchody. A všechny do útoku! Smlouvy se Znojmem podepsali mladíci Erik Němec (Vítkovice), Tomáš Guman (České Budějovice), Radim Matuš (Prostějov) a Marek Račuk s Adamem Raškou (oba Chomutov),

„Vytváříme perspektivní jádro týmu, které ve Znojmě zůstane delší dobu. Chceme tým postupně vhodně doplňovat, aby se kádr neměnil tolik jako v posledních dvou letech,“ uvedl pro web hcorli.cz sportovní manažer Rostislav Dočekal. „Příkladem může být Libor Šulák, který do Znojma přišel z Chomutova a dnes bojuje o účast na mistrovství světa. Touto cestou chceme jít.“ 

Z útočníků, kteří ve Znojmě působili v loňské sezoně, zůstávají Colton Yellow Horn, Tomáš Plíhal, David Bartoš, Marek Špaček, Patrik Novák, Radek Číp, Štěpán Csamangó, Jiří Beroun a univerzál Jan Lattner.

„Vytváříme perspektivní jádro týmu, které ve Znojmě zůstane delší dobu."

Třiadvacetiletý Erik Němec přichází z Vítkovic, kde hrál letos převážně ve čtvrté formaci. Ve 44 zápasech proto zapsal jen šest bodů (3+3).

Dostatek prostoru nedostával v extralize ani drobný šikula Adam Raška. Do sestavy Komety se nevešel, a tak hrál v Třebíči. Odtud zamířil do Chomutova, respektive na jeho farmu v Kadani. Nyní dvaadvacetiletý centr opět mění adresu.

Velký potenciál se skrývá v Marku Račukovi. Ve WSM Lize patřil k nejnebezpečnějším hráčům, lídrem Chomutova se ale nikdy nestal. Čtyřiadvacetiletý čahoun má za sebou sezonu, ve které ve 40 extraligových zápasech získal šest bodů.

I třiadvacetiletý technik Radim Matuš, mistr samostatných nájezdů, loni střídavě působil v extralize a WSM Lize. Sezonu začal v Karlových Varech (12 utkání, 0+1) a dokončil ji v Prostějově (25 zápasů, 4+10).

Posledním hráčem, kterého Znojmo v pondělí oznámilo jako novou posilu, je devatenáctiletý Tomáš Guman. V letošním ročníku hrál za A-tým (22 utkání, 1+0) i juniorku Českých Budějovic.

Foto: Petr Kozelek

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz