Změny v Energii: přichází obránce Šenkeřík, junior Davídek jde do Ústí

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovy Vary potvrdily příchody Daniela Vrdlovce a Petra Šenkeříka, kteří dosud působili v Ústí nad Labem. Opačným směrem putují mladíci Martin Weinhold a Milan Davídek (na fotce).

„Využili jsme možnosti posílení kádru o zkušené hráče pro rozhodující fázi sezony a dohodli jsme se na hráčské výměně s Ústím nad Labem," uvedl na webu hokejkv.cz sportovní manažer Energie Jaromír Kverka starší. 

Karlovy Vary poslaly do Ústí dva mladíky: obránce Martina Weinholda (8 utkání, 0+0) a juniorského reprezentanta Milana Davídka (26 zápasů, 1+5). Ve Slovanu zůstanou do konce sezony. Weinhold za něj nastoupil už ve středu. „Měli by obdržet dostatečný prostor pro jejich potřebný rozvoj. Oběma našim mladíkům i nadále zůstává vyřízený střídavý start do Sokolova, kterému by měli pomoci v závěrečné fázi sezony,“ říká Kverka.

„Davídkovi a Weinholdovi zůstává střídavý start do Sokolova."

Místo nich přišli do Energie dva hráči ve středním věku: o angažování Daniela Vrdlovce jsme psali zde a domluvený je i příchod Petra Šenkeříka. Šestadvacetiletý obránce tak během jedné sezony vyzkouší už třetí prvoligový klub. Ročník začal na Vsetíně (12 utkání, 0+3) a pak přešel do Slovanu (9 zápasů, 2+2).

Šenkeřík hrál v minulosti za Havlíčkův Brod, Slavii, Vítkovice, Havířov, Prostějov nebo Znojmo. Předchozí sezonu strávil v zámořské SPHL (51 startů, 9+25). V roce 2011 se zúčastnil juniorského mistrovství světa.

Soupiska HC Energie Karlovy Vary

Brankáři: Filip Novotný, Tomáš Závorka, Ondřej Kuchař.

Obránci: Daniel Krejčí, Matic Podlipnik, Sabahudin Kovačević, Petr Šenkeřík, Vladimír Sičák, Martin Rohan, Tomáš Kvapil, Jan Tomeček, Ondřej Šafář, Adam Rulík.

Útočníci: Jakub Flek, Dávid Gríger, Ondřej Beránek, Stanislav Balán, Henri Tuominen, Tomáš Rachůnek, Václav Skuhravý, Petr Stloukal, Jaromír Kverka, Daniel Vrdlovec, Sebastian Gorčík, Martin Kohout, Matěj Zadražil, Tomáš Rohan, Michal Vachovec, Martin Osmík, Tomáš Harkabus, Otakar Šik.

Petr Šenkeřík v dresu Vsetína.

Petr Šenkeřík v dresu Vsetína. | Foto: Martin Pavlík, hc-vsetin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz