Zlomil střelecký půst, ale byl smutný. Mám smíšené pocity, svěřil se Urbanec

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

1. února 2016, 10:40

Michal Sedláček

Domácí tvrz padla. Ševci po devíti domácích výhrách v řadě podlehli Třinci. Bylo to poprvé od 1. prosince 2015, kdy si fanoušci neužili vítězné kolečko s hráči a následnou děkovačku gólmana. Nebyla to však jediná série, která skončila. Své by o tom mohl povídat obránce Patrik Urbanec. Ten vstřelil gól poprvé po dlouhých třech letech.

„Mám z toho smíšené pocity. Samozřejmě jsem rád, že se to konečně prolomilo. Předtím jsem měl snad šest, nebo sedm tyček, ale na druhou stranu jsme prohráli," mrzelo Urbance, jenž naposledy skóroval 13. prosince 2013 v zápase Zlína proti Karlovým Varům.

„Zase přišlo hodně lidí, parádně nám fandili, ale bohužel. Série nám skončila a ve středu na Spartě se pokusíme vyhrát," hlásí zlínský bek, který chválí domácí fanoušky. Těch na stadion dorazilo 5809.

Oceláři díky výhře 2:1 ukončili ševcům sérii devíti domácích výher v řadě, a také jejich sérii čtyř výher za sebou. To však zlínští hokejisté moc neřešili. „Neřekl bych, že bychom mysleli na nějakou sérii, šli jsme zápas od zápasu. Po tom špatném začátku do sezony chceme každé utkání vyhrát," říká dvaadvacetiletý obránce.

„Snad jsme se nevystříleli v zápasech předtím. Vyhráli jsme třikrát 4:1 a tentokrát nám to tam nenapadalo," krčí rameny. Berani navíc vyrobili spoustu chyb v obraně. Libor Kašík se sice činil jako obvykle, ale často před ním byli třinečtí útočníci úplně osamocení.

„Bylo tam dost přečíslení na Kášu. Hlavně ve druhé třetině tam byli snad čtyřikrát, nebo pětkrát. Hráli jednoduše, ometli to o mantinel a vytečovali ven. To už se pak těžko chytá, když jim to tak sedne," komentuje hru soupeře Urbanec a uznává, že si dnes vítězství zasloužil.

„Lépe bruslili a my jsme nehráli tak jednoduše, jak jsme hrávali. Prostě vyhrál lepší tým." Zlín měl na začátku utkání dvě přesilovky, ale nevyužil je. Stejně tak se neprosadil ani ke konci zápasů, kdy byl vyloučený Irgl.

„Lépe bruslili a my jsme nehráli tak jednoduše, jak jsme hrávali. Prostě vyhrál lepší tým." 

„Dobře to bránili. Hodně napadají, jsou dost agresivní, rychle k nám přistupují, takže se těžko hraje. Navíc pokud nám to ještě nejezdí, tak jako dneska," hodnotí Urbanec třinecké přesilovky. Také odmítá, že by domácímu týmu uškodila předčasná přestávka poté, co na konci první třetiny na tribuně zkolaboval jeden z pořadatelů.

„To byla asi minuta a půl do konce třetiny, takže to zas takový problém nebyl," myslí si a doufá, že na další gól zase nebude muset dlouho čekat. „Doufám že mi to pomůže. Hlavně jsem to konečně prolomil a snad mi to začne padat, tak jako mi to padalo dřív," zakončil zlínský bek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz