Zlín si pojistil zkušenosti. Zůstávají Veselý, Žižka i Ondráček

Foto: Jiří Zaňát, hc-olomouc.cz

27. března 2017, 19:46

Martin Voltr

Vedení hokejového Zlína po konci v letošním ročníku Tipsport extraligy nelení, nyní oznámilo prodloužení smluv zkušených členů svého kádru – dres ševců budou i nadále oblékat kapitán Ondřej Veselý a obránce Tomáš Žižka. Minimálně dva roky zůstává také útočník Jiří Ondráček.

Už v polovině března se zlínský klub dohodl na pokračování s dosavadní trenérskou dvojicí Robert Svoboda – Martin Hamrlík, na ledě budou fanoušci dál vídat zkušené borce. Ondřeji Veselému bude v prosinci čtyřicet, svou 21. extraligovou sezonu zahájí v rodném městě.

„Jednání bylo ze strany vedení klubu korektní a oboustranně jsme se domluvili velmi rychle na další spolupráci. Jsem rád, že můžu nadále působit ve Zlíně. Pevně věřím, že v příští sezoně nebudeme v play off chybět,“ uvedl na stránkách Zlína Veselý, jenž nedávno překonal hranici 1100 odehraných zápasů v české nejvyšší soutěži coby šestý hráč v historii. Letos nasbíral v 50 zápasech 14 bodů (4+9), v hodnocení účasti na ledě (+4) byl nejlepším z útočníků.

Stejně jako on patří mezi největší extraligové matadory také obránce Tomáš Žižka, byť i jeho bodový příspěvek šel v letošním ročníku dolů. V 56 utkáních včetně play out si připsal tři góly a pět asistencí.

„Jsem rád, že jsme se domluvili na podmínkách nové smlouvy. Neuvažoval jsem o jiné možnosti, prioritou bylo zůstat ve Zlíně. Vyrůstal jsem tady a v závěru své hráčské kariéry chci pomoci Zlínu, co nejdéle to půjde,“ řekl sedmatřicetiletý bek. „Těší mě, že se začlenují do kádru nadějní junioři. Zlín byl známý produkcí mladých hráčů. Věřím, že chytnou šanci za pačesy a budou perspektivitou pro další roky,“ dodal Žižka.

V případě obou hráčů nezveřejnil klub délku nových kontraktů. „Jedná se o velmi pozitivní zprávu. Hráčský kádr na příští sezonu se stabilizuje i přes avizované odchody. Oba hráči jsou zkušení profesionálové a mohou nastavit pravidla týmu a vést mladší hráče na ledě. Z jejich věku a zkušeností zákonitě vyplývá vůdčí role v týmu. Jejich role se nemění, v hierarchii a ve skladbě týmu mají důležitou roli,“ okomentoval podpisy Robert Svoboda, jenž bude v novém ročníku hlavním koučem beranů a Martin Hamrlík jeho asistentem.

Kotvan opouští Zlín, bude hrát v Mladé Boleslavi »

Žluto-modré barvy bude i nadále oblékat také osmadvacetiletý útočník Jiří Ondráček. Další z odchovanců klubu působí ve Zlíně kromě několika krátkých hostování celou kariéru, letos ve 49 zápasech pomohl týmu třemi góly a devíti nahrávkami. Ondráček podepsal smlouvu na další dva roky s opcí.

Ševci v tiskové zprávě rovněž potvrdili odchody Oldricha Kotvana a Roberta Říčky. Kotvan po pěti sezonách ve Zlíně míří do Mladé Boleslavi, Říčka by měl posílit Spartu. A to nejspíš nebude všechno z výčtu citelných ztrát.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz