Zklamaný Ujčík o boleslavské lodi: Hodně posádky, ale málo veslařů

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

3. února 2018, 8:05

Adam Bagar

Jako první dokázali v základní hrací době vyhrát na plzeňském ledě, ale na dobrý výkon doma nenavázali a nevyužili ideální šance prokousat se do elitní desítky na úkor rivala ze Sparty. Hokejisté Mladé Boleslavi se i počtvrté v sezoně sklonili Vítkovicím, po nepovedené třetí části padli 2:4.

Bruslaři přitom začali výborně, už po 65 sekundách rozvlnil síť za Patrikem Bartošákem zkušený Jakub Klepiš. "Vstup do zápasu můžeme hodnotit určitě kladně. Jen škoda, že jsme z něho nedokázali vytěžit víc," mrzí boleslavského asistenta trenéra Viktora Ujčíka. "Pak jsme hráli čtyřminutové oslabení a soupeř se tím dostal do hry," dodává.

Ostravané ve druhém dějství přidali na důrazu a začali mít herně navrch. Přesto Bruslaři šli do třetí části s vedením 2:1, když na vyrovnání Daniela Kurovského reagoval v přesilovce Dominik Pacovský. Ale to bylo z boleslavské strany všechno. Třetí dvacetiminutovku ovládly Vítkovice, ty třemi brankami převážily misky vah na svou stranu.

Sparta posiluje, přicházejí Voráček a Kulda. Nedomlel do Boleslavi »

Mladá Boleslav tak nenavázala na nečekaný triumf 4:1 z plzeňského ledu. "Mám pocit, že tým, který hrál v Plzni, tam i zůstal. S veškerým respektem k síle soupeře musím říct, že jsem z toho hodně zklamaný," přiznává Ujčík, který moc dobře ví, že si jeho výběr v klíčových střetnutích sezony nemůže dovolit ztrácet body. Obzvlášť doma.

S takovým výkonem nemůžeme na desítku vůbec myslet, ví Ujčík

"Hrajeme zápasy o bytí a nebytí, chceme se dostat do desítky a všichni jsme na jedné lodi. Ale zdá se mi, že máme málo veslařů. Je tam hodně posádky, ale málo těch, kteří za to berou," líčí Viktor Ujčík po porážce 2:4 se svým bývalým klubem, za který dřív hrál dlouhých šest sezon a slavil s ním v letech 2010 a 2011 dvě stříbrné medaile.

Představoval si to jinak, Samuels u Bruslařů končí. Upsal se v DEL »

Bruslaři mohli poskočit do vytoužené desítky, ale nestalo se tak. Dál jim patří jedenácté místo se ztrátou dvou bodů na Spartu. "S takovým výkonem nemůžeme na desítku vůbec myslet. To utkání ukázalo naši hru v plné nahotě. Snažíme se, snažíme, ale s hokejem to nemělo nic společného. Je to pro nás velké zklamání," uzavírá.

Sestřih utkání BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice Ridera

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz