Životní nabídka pro Janečka. Po konci v AZetu rozšířil trenérský štáb Sparty

Foto: hcsparta.cz

Pražská Sparta hlásí další změnu v realizačním týmu, k trenérské dvojici František Výborný a Jaroslav Nedvěd se nově připojí Martin Janeček, jenž naposledy vedl havířovský AZ ve WSM Lize. „Udělám vše proto, abych byl trenérskému týmu i hráčům nápomocen. Je na mě, abych ukázal, že vedení zvolilo správného člověka,“ hlásí v rozhovoru na klubovém webu.

Třiačtyřicetiletý trenér zažil hodně divokou reprezentační přestávku, havířovské vedení se jej na základě špatných výsledků rozhodlo odvolat. „Rozešli jsme se v dobrém, bylo potřeba tým oživit. Stále jsme střídali výhry a porážky a nemohli se vyškrábat na příčky pro play off, které jsme si předsevzali. I já jsem cítil, že změna musí přijít,“ přiznává Martin Janeček.

Bez angažmá však dlouho nezůstal, bleskově se mu ozvala extraligová Sparta. „Jen pár hodin po mém oficiálním konci v AZetu jsem dostal nabídku od Michala Broše, se kterým se známe ještě z dřívějšího působení v Olomouci, kde jsme spolu hráli už jako junioři. Spolupráce byla dohodnuta během pár hodin,“ popisuje kouč, jenž působil i v rakouském Villachu.

„I já jsem v AZetu cítil, že změna musí přijít.“

Samozřejmě u mládeže, se kterou umí výborně pracovat. „Proto mě možná taky Michal Broš oslovil. Je o něm dobře známo, že ho zajímají lidé a práce kolem mládeže. Zná styl, způsob i intenzitu mé práce. Díky tomu jsem měl během pár hodin nové angažmá, protože nabídka ze Sparty se zkrátka neodmítá,“ pokračuje Janeček. A jakým je vůbec typem trenéra?

„Já bych hlavně zdůraznil to, že jdu dělat asistenta. Typ trenéra je totiž určující především pro hlavního kouče, který vtiskne mužstvu svůj rukopis, a to je Franta Výborný. Já se budu snažit usnadnit práci Jardovi Nedvědovi a zapadnout do týmu. Budu se snažit být co nejvíc týmový, prospěšný a hlavně strašně pracovitý,“ má jasno bývalý šéf havířovské střídačky.

 „Věřím, že dostaneme Spartu, kam patří.“

V extraligovém klubu dosud nikdy nepůsobil, je to pro něj obrovská výzva. „Jednoznačně, životní nabídka. Už jen to, že jsem ji dostal od podle mě největšího klubu v Česku. A navrch je to extraliga. Úroveň této soutěže je pro mě obrovský skok. Takže výzva je to pro mě po všech stránkách obrovská a těším se na ni,“ září Janeček, který viděl zápas Sparty ve Vítkovicích.

„Mužstvo má v sobě jednoznačně kvalitu, ale nedaří se mu a leží na něm deka. Myslím, že se jedná o momentální stav psychiky a je nutné navodit správnou pohodu. Takové to sparťanské srdce, kterým se Sparta vždycky chlubila a na kterém si zakládala. Výsledky jsou zklamáním, ale je tady řada výborných hráčů. Věřím, že dostaneme Spartu, kam patří,“ hlásí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz