Zetterberg promluvil. Vynechá kemp i start sezony, hrozí mu konec kariéry?

Foto: nhl.cz

Očekávané se stalo realitou. Henrika Zetterberga do nového ročníku nepustí bolavá záda, kvůli kterým nemohl přes léto vůbec trénovat. Švédský útočník ale doufá, že to není úplný konec kariéry, i když tuhle možnost nevylučuje.

„Nedokázal jsem trénovat. Nemůžu hrát zápasy NHL bez pořádné přípravy, zvláště v mém vysokém věku," řekl útočník pro švédský deník Sportbladet. „Poslední roky to nebylo dokonalé, mnohokrát jsem si říkal, že je konec blízko. Hlavně od letošního února to je kritické," dodal.

Zajímavé ale je, že Zetterberg od ročníku 2014-15 přitom nevynechal jediný zápas a svému týmu na ledové ploše ohromně pomáhal. Úplně růžové to ale nebylo. Jak potvrdil hlavní kouč Red Wings na začátku měsíce, tak polovinu poslední sezony již kapitán Detroitu vynechával pravidelně tréninky a hrál pouze zápasy, aby vše fyzicky zvládl. I přes tento fakt posbíral parádních 56 bodů.

„Dokud mi někdo neřekne, že už nemůžu hrát hokej, tak já to nevzdám."

Trenér Red Wings Jeff Blashill před pár dny médiím řekl, že je velice pravděpodobné, že jak vynechá kapitán týmu úvodní zápas sezony, tak bude chybět celý rok. I proto má mladý kouč připravené dvě různé sestavy. Jednu se Zetterbergem a druhou bez něj.

Ztrátu legendy klubu bude Blashill řešit tím, že z křídla přesune na pozici středního útočníka Andrease Athanasioua, který se zařadí do třetí útočné formace. Prvním centrem týmu bude Dylan Larkin, tím druhým dánský hokejista Frans Nielsen.

Zdá se, že Zetterberg nejspíš řekl v NHL poslední slovo, sám útočník ale chce ještě zabojovat. „Dokud mi někdo neřekne, že už nemůžu hrát hokej, tak já to nevzdám," řekl na závěr. Tak doufejme, že se Zetterberg s hokejem rozloučí na ledě, a ne v ordinaci.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz