Žejdl v Třinci končí, hlásí návrat do Boleslavi. Ta přivedla i dva talenty

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

31. května 2016, 9:17

Adam Bagar

Už v uplynulých dnech vedení Mladé Boleslavi naznačovalo příchod další posily do ofenzivních řad, jejíž jméno teď odkrylo. K Bruslařům se vrací Lukáš Žejdl, který se nedohodl s třineckými Oceláři na další spolupráci a do středočeského klubu tak přichází na roční hostování. Kromě toho získal loňský semifinalista Tipsport extraligy dva mladé reprezentanty z jihlavské Dukly, Ondřeje Najmana a Pavla Kousala.

Mladá Boleslav měla velký zájem o libereckého útočníka Jakuba Valského, který ale nakonec dal přednost nabídce Slovanu Bratislava v ruské KHL. Dvířka na přestupovém trhu se otevřela jinde, Lukáš Žejdl skončil v Třinci a jelikož ho ve středočeském klubu dobře znají už z loňského působení, neváhalo tamní vedení ani sekundu a po čtyřiadvacetiletém hokejistovi sáhlo.

Útočník Lukáš Žejdl si u Bruslařů udělal dobré jméno. Vedení, spoluhráči i fanoušci s ním byli spokojeni, ale na začátku prosince musel výměnou za Jakuba Klepiše kádr předčasně opustit a zamířit k Ocelářům. "Odvedl kus práce, které si rozhodně ceníme. Do týmu skvěle zapadl a mrzí nás, že se naše cesty momentálně rozchází," řekl tehdy generální manažer Jan Tůma.

Bruslaři vítají osm posil. V čele mistr Vampola, Hanzlík či Orsava »

Žejdl v mladoboleslavském dresu zaznamenal ve 26 střetnutích 12 bodů za pět branek a sedm nahrávek, v barvách Ocelářů pak přidal v 16 zápasech osm bodů za šest gólů a dvě asistence. V elitní tuzemské soutěži však nasbíral nejvíc startů ještě ve Slavii, kam odešel v patnácti letech z mateřského Litvínova. Ve sbírce má extraligové stříbro s Třincem a bronz právě se Slavií.

Kromě Lukáše Žejdla, který už v neděli stačil odjet s mančaftem na soustředění do Špindlerova Mlýna, získala Mladá Boleslav také dva talentované mladíky z jihlavské Dukly. Útočníci Ondřej Najman a Pavel Kousal oslaví v tomto roce osmnácté narozeniny, oba účastníci posledního MS do osmnácti let v americkém Grand Forks patří k hráčům s velkým příslibem do budoucna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz