Že Zlín hraje blbý hokej? Chtěl jsem zjistit, zda je to pravda, říká Fořt

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

10. srpna 2016, 14:17

David Jahoda

O tom, že se proti Zlínu nehraje jednoduše, se mohla v minulosti přesvědčit řada týmů. Někdy ševci svým soupeřům dokázali hru úplně znechutit. Útočník Tomáš Fořt, který působil ve zlínském týmu od juniorského věku, si nyní jako hráč Olomouce mohl poprvé v životě vyzkoušet, jaké to je proti Zlínu hrát.

„V médiích kdysi zaznělo, že Zlín hraje blbý až debilní hokej, tak jsem chtěl zjistit, jestli je to pravda. Myslím si ale, že tehdy to zaznělo, když se hrálo play off, kde se Zlín na svůj hokej zaměřoval asi ještě víc. Teď ale podle mě hráli úplně normálně,“ tvrdil Fořt po přípravném utkání, v němž olomoučtí kohouti na svém ledě nestačili na zlínský tým v poměru 1:2. 

>> Ve Zlíně se mnou nemluvili. Do Mory jsem chtěl za každou cenu, tvrdí Fořt

Čtyřiadvacetiletý útočník, který si v týmu Ševců nikdy nedokázal vybojovat stěžejní pozici, prozradil, že i když se jednalo pouze o přípravu, pro něj měl tento duel speciální nádech. „Bylo to poprvé, co jsem proti nim hrál, takže musím říct, že to bylo jiné než jakýkoliv normální zápas,“ řekl. Nemohlo proto chybět ani popichování či hecování. „Probíhalo to tam pořád. Hrál jsem tam několik let, byl jsem s nimi neustále. Popichovali jsme se, skoro každé střídání tam něco proběhlo, pokaždé s jiným hráčem,“ nechal se slyšet Fořt.

Co se týká hry Zlína, je trochu paradoxní, že i hanácký celek sází na podobný styl hry. Své úspěchy totiž rovněž staví zejména na urputné defenzívě. „Myslím si, že oba týmy mají k sobě hodně blízko. Přeci jenom pan Venera už ve Zlíně působil, takže možná tam tehdy už nějaký impulz dal, podobně se hraje i tady,“ prozradila svůj názor jedna z útočných posil „Mory“.

„Osobně se zatím docela trápím, ale snad to půjde nahoru, dolů už to totiž jít nemůže.“

Fořt by měl do hry Olomouce přinést gólové koření, které kohoutům v loňské sezoně v mnoha zápasech chybělo. Vždyť vloni ve WSM Lize nastřádal v dresu sestupujícího Šumperka 49 bodů (26+23) v 51 zápasech. Jenže se svými výkony v přípravě, v níž se Hanáci zatím potkali s Jihlavou, Třincem a Zlínem, Fořt spokojený není. „Osobně se zatím docela trápím, ale snad to půjde nahoru, dolů už to totiž jít nemůže,“ usmíval se plzeňský rodák.

Sám Fořt ví, že čísla z loňského ročníku mu nic nezaručí, a že i on bude muset o místo v extraligovém kádru Olomouce pořádně zabojovat. V útočných řadách loňského čtvrtfinalisty je totiž pořádná „tlačenka“. „Jenom konkurence vás posune nahoru. Kdybychom si to tu šťouchali ve dvanácti lidech, tak pak můžeme jít akorát tak na pivo. Takhle, když je nás tu osmnáct, každý bojuje o flek. Je jasné, že někdo z nás toho černého Petra dostat musí,“ odpovídal Fořt s tím, že ho velká konkurence nezneklidňuje.

„Kdybychom si to tu šťouchali ve dvanácti lidech, tak pak můžeme jít akorát tak na pivo. Takhle, když je nás tu osmnáct, každý bojuje o flek.“

Když v zápase mezi Olomoucí a Zlínem vypršela základní hrací doba, kterou lépe zvládli Zlínští, se oba celky dohodly, že si vyzkouší nový formát prodloužení. Jenže nastavení trvalo pouhých 26 vteřin, po této době totiž skóroval olomoucký Ostřížek. Co říká na nové prodloužení novic v olomouckém mužstvu Fořt„Je to hodně zajímavé. Když se to hraje na tréninku, je to většinou kvůli kondici, navíc se to tam hraje bez ofsajdů. Možná by to bylo zajímavější i v zápase, kdyby to bylo bez ofsajdů. Prodloužení tři na tři je úplně jiný sport, připomíná mi to spíš inline hokej,“ uzavřel. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz