Zdráhal válí v juniorce: Nováček sezony? Ať zvolí toho nejlepšího

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Letos si vybudoval stabilní místo v kádru extraligových Vítkovic a za plzeňskou dvojicí Kubalík–Indrák byl třetím nejproduktivnějším hráčem své věkové úrovně. I když už jeho týmu sezona skončila, Patrik Zdráhal si ji ještě protahuje v kádru juniorů, kteří bojují o titul na finálovém turnaji v Litoměřicích. Dvě trefy jejich tahouna ale nemohly v prvním zápase na Spartu stačit. „Musíme se vzpamatovat a začít hrát tak, jak máme,“ řekl důrazně Zdráhal (na snímku vpravo).

Málokdy se v play off přihodí, že se vyplní všechny papírové prognózy a mezi nejlepší čtyřku postoupí první čtyři týmy po základní části. Vrchol DHL Extraligy juniorů ale takový obrázek nabídl. Vstup do turnaje vyšel ideálně Spartě a Třinci, oba týmy si s Vítkovicemi, respektive Plzní poradily jednoznačným poměrem 6:2.

„Nemůže dostat prostor. Je to extraligový hráč světových parametrů.“

„Sparta nás přehrála ve všem, neměli jsme takové nasazení jako ona. Bez něj nemůžeme uspět, je to play off. Musíme se vzpamatovat a začít hrát tak, jak máme,“ hlásil jasně Patrik Zdráhal. Jeho tým prohrával v osmé minutě už 0:2, pak se sice tlačil dopředu a byl aktivnější, ale nebylo mu to nic platné. „Neměli jsme tolik vyložených šancí, byly to střely z dálky, které gólman viděl. Sparta hrála dobře do obrany, těžko se nám dostávalo k brance.“

Až za stavu 4:0 pro pražský tým přišla chvíle pro vítkovického špílmachra. Přesněji rovnou dvě chvíle během 24 sekund, kdy si ho Sparta nechala dvakrát ujet a byl z toho dvojnásobný trest! Zdráhal ukázal, jak šikovné ruce má. „Samozřejmě nás to trochu povzbudilo. Ale pak přijdeme na led a máme dva vyloučené hráče, takhle se to bohužel hrát nedá,“ komentoval situaci, kdy sparťané utekli na 5:2 a pak už si vítězství pohlídali.

SOUHRN PRVNÍHO DNE:
Junioři Sparty na Final Four smetli Vítkovice, zaválel i Třinec »

Pro všechny soupeře na turnaji ale platí, že jakmile na led vletí vítkovické číslo 85, musí být v pozoru. „Nemůže dostat prostor, musíte ho mít neustále pod kontrolou. Je to prostě extraligový hráč světových parametrů,“ vysekl Zdráhalovi poklonu kouč Sparty Darek Stránský. Účastník dvou světových šampionátů do 20 let se zapojil už do čtvrtfinálové série s Chomutovem. A tu sám ukončil vítězným gólem v poslední minutě čtvrtého utkání.

„Je znát, že tahle soutěž je trošičku lehčí než extraliga. Tam hrají zkušení hráči. Ale já jsem tady od toho, abych klukům pomohl. Nezajímají mě osobní výkony, chci uhrát dobrý výsledek,“ ujistil Zdráhal, jenž letos prožil první kompletní sezonu v A-týmu. A rozhodně se mu povedla! Ve 39 zápasech nasbíral 20 bodů za devět gólů a 11 asistencí.

A tak není divu, že vítkovické křídlo se dostalo mezi trojici borců, kteří usilují o cenu pro nejlepšího nováčka extraligové sezony.  Jeho konkurenty jsou na dálku liberecký Dominik Lakatoš a plzeňský David Sklenička. „Vážím si toho, že můžu získat tak významné ocenění. Ale nějak na to nemyslím, ať zvolí toho nejlepšího,“ reagoval Zdráhal s pokorou. „Jakž takž můžu být spokojený, až na nějaké výkyvy jsem neměl špatnou sezonu. Mohlo to být i lepší,“ dodal.

Až do pátku má však jiné priority a povinnosti, které si plní v Litoměřicích. „Jsem jenom rád, že mi sezona pokračuje a můžu tady s klukama být. Nikdo nechce končit brzo,“ ujistil Patrik Zdráhal. Pokud ale chtějí jeho Vítkovice hrát ve finiši o zlato, už si ve skupině nesmí dovolit prohrát ani s Plzní, ani s Třincem. A to bude těžký oříšek.

Další program finálového turnaje

Středa 30. března – 2. zápasy:
14:00 HC VÍTKOVICE STEEL – HC Plzeň 1929
18:00 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 31. března – 3. zápasy:
14:00 HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE STEEL
18:00 HC Plzeň 1929 – HC Sparta Praha

Pátek 1. dubna – finálový den:
13:00 utkání o 3. místo
17:30 finále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz