• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 3.4.2009 17:00
  • Finále
  • stav série 1:0

Karlovy Vary vstoupily do finále lépe, Slavii zdolaly 4:1

3. dubna 2009, 17:45

ČTK

Utkání začalo s pětiminutovým zpožděním, protože pořadatelé museli upravit led, poté co po slavnostním úvodu zůstala na ploše nečistota z koberce. Pražané nastoupili v brance s Furchem, který dostal přednost před Nerudou, do sestavy se vrátil uzdravený Tomica. Karlovarští už mohli počítat s bekem Němcem, který se zranil v semifinále se Spartou. Svůj comeback oslavil gólem a dvěma asistencemi.

Slavia hrála už od druhé minuty přesilovku po Dubnově vyloučení, ale Mensatora ohrozil od modré čáry jen Kadlec a po Slobodově nedovoleném zákroku se síly na ledě vyrovnaly. Svou zkrácenou početní výhodu pak Karlovarští rychle využili. Němcova střela od modré čáry se odrazila od brusle slávistického beka Kadlece před prázdnou branku před Pecha, který u pravé tyče pohodlně otevřel brankový účet finálové série.

Vzápětí těsně minul Kumstát, který také prověřil Furcha střelou z levého kruhu hned pro vhazování. Mensatora vyzkoušeli střelami Drtina, Hruška a Bednář, ale úvodní část byla na šance chudá.

Ve 23. minutě skončil duel pro karlovarského Zuckera a slávistu Vašíčka, který ve středním pásmu útočníka Západočechů trefil ramenem do hlavy. Zucker opustil led na nosítkách, Vašíček byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Hned v útrobách stadionu se Vašíček otřesenému Zuckerovi omluvil.

Dlouhou početní výhodu domácích sice přerušilo vyloučení Skladaného, ale potom v pokračující přesilovce domácí zvýšili. Rozjetý Kumstát objel padajícího Slobodu a mezi betony prostřelil Furcha. Slavia se těžko dostávala k ohrožení Mensatora, nedařilo se jí to ani při Kristkově trestu. Až v 31. minutě se dostal k zakončení Růžička, ale pohotovou střelou zamířil vysoko.

Domácí byli nebezpečnější, ale slávistický gólman kryl pokus Hluchého, po objetí branky za něj nepropasíroval puk ani Skuhravý a po akci Skladaného podržel Furch svůj tým po Procházkově střele. Slavii nedostala do hry ani čtyřminutová přesilovka, poté co Dej fauloval vysokou holí Bednáře. Naopak v oslabení zamířil tvrdou ránou do horní tyče Duben. Před druhou přestávkou nezamířil přesně na druhé straně po Bednářově akci Červenka.

Zvýšit mohl ve 44. minutě Skuhravý, ale zblízka Furcha neprostřelil. Poslední šanci Slavie na zdramatizování utkání promarnil vzápětí Doležal. Ve 47. minutě totiž po rychlém brejku domácích Zaťovič svým prvním gólem v play off v kariéře definitivně rozhodl. Furch sice jeho pokus kryl, ale spoluhráč Tomica jej po nešťastném pádu do vlastního brankoviště dotlačil i s pukem za brankovou čáru. Sudí po poradě s videorozhodčím gól uznali.

Slavisté branku soupeře marně dobývali a navíc je v 53. minutě zachránila po Kristkově šanci tyč. V 57. minutě ještě uhájil Mensator čisté konto při Tomicově sólovém nájezdu a do okryté branky nezakončil ani Micka. Při přesilovce pěti proti třem ale už karlovarský gólman inkasoval po Sklenářově teči. Při power play, kdy navíc hráli hosté přesilovku, ale dovršil výsledek střelou přes celé hřiště do prázdné branky Němec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz