Zápas o naději? Aspoň jednou jít do vedení, přeje si Čutta

Foto: hcpce.cz

17. března 2015, 22:39

David Záruba

Pardubičtí hokejisté věřili, že na domácím ledě naleznou na suverénní Litvínov recept, ale nepodařilo se. Oproti dvěma duelům na severu Čech se vlastně nic moc nezměnilo, Verva dál bez větších potíží kralovala. Pardubice sice předvedly několik povedených pasáží, párkrát dokázaly soupeři zatopit, ale naděje na vítězství byla daleko. A tak ve středu navečer budou odvracet hrozbu konce sezony.

V Pardubicích před třetím duelem série spřádall velké plány. Trenér Říha starší nabádal své svěřence, aby litvínovským útočníkům pořádně znepříjemnili život. Ručinský se svými kumpány si totiž doposud na ledě dělali, co chtěli. Smělý scénář se ale Východočechům začal hodně rychle drolit.

Už po třech minutách otevřel skóre Petružálek, v čase 7:42 to po zásahu Jánského bylo o dvě branky. „Prohrávat s Litvínovem o dvě branky, to je hodně těžké. Jejich mančaft si pak dokáže tomu stavu uzpůsobit hru a hraje tak, aby s takovým náskokem vystačil,“ prohlásil pardubický obránce Jakub Čutta.

Přesto dokázali pardubičtí hráči na začátku druhé třetiny snížit. A najednou to šlo. Jenže na Sýkorův gól nikdo nenavázal. „Bohužel stav 1:2 nevydržel déle, možná by to bylo zase jiné. Litvínov pak dal třetí gól a nic nevymýšlel, hrál na brejky a vyhazoval kotouče z pásma. Jsou to tak kvalitní hráči, že umějí bořit hru soupeře a vystačí si z toho mála, co si vytvoří,“ uvedl obránce, který přišel do Pardubic v průběhu sezony.

Ani snaha o zvýšený důraz, po kterém trenéři Pardubic volali, nevycházela. „Mají výborný pohyb a umějí si pomoct krátkými přihrávkami, nikdo nedrží puk dlouho. To se pak hodně těžko brání, protože člověk přijede, soupeř mezitím už puk odevzdá a zase si někam najede. Jsou spolu dlouho, hrají podle intuice, proto jim to šlape,“ uznal Čutta.

Ve středu mají Pardubičtí poslední šanci na to, aby zatím jednoznačnou sérii prodloužili. Pokud před domácím publikem prohrají i podruhé, mohou začít balit na dovolenou. „Hlavně se potřebujeme alespoň jednou dostat do vedení, od toho se to odvíjí. Třeba se chytíme a pak se bude hrát jinak, doteď jsme museli pořád dotahovat,“ uvažoval Jakub Čutta.

Sestřih 3. čtvrtfinále Pardubice – Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz