Zámorský se po dvou sezonách loučí v Örebro, odchází i Hudáček

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

14. března 2017, 15:44

Václav Jáchim

Dvě sezony strávil ve švédském Örebro, teď se ale Petr Zámorský (na snímku) loučí. Někdejší obránce Zlína, kde na jaře 2014 pomohl k mistrovskému titulu, se objevil mezi hokejisty, s nimiž švédský tým nadále nepočítá. Jak zástupci Örebro uvedli na svém webu, s účastníkem loňského mistrovství světa v Rusku končí spolupráci. Totéž platí v případě některých dalších hráčů.

Progresivní bek bude tedy hledat jiné angažmá. Těžko říci, jaká varianta v případě Zámorského vyhraje. Bezpochby by se hodil mateřskému Zlínu, nicméně šikovný bruslař s dobrou rozehrávkou v nedávné minulosti hovořil o tom, že by rád dál pokračoval v zahraničí.

Zámorský nechal za zády dvě sezony v Örebro, během té letošní sehrál 46 utkání, připsal si šest branek a deset nahrávek. Klub ovšem neprošel do play off a ročník ukončil velmi brzy, načež vedení oznámilo některé změny v kádru. Kromě Zámorského končí také slovenský brankář Július Hudáček, na něhož si jistě pamatují fanoušci Pardubic, dále ostřílený útočník Martin Johansson nebo obránce se zkušenostmi v NHL Johan Motin.

"Těmto hráčům děkujeme za jejich působení a za vše, co pro klub udělali. Na dalším angažmá jim přejeme hodně štěstí," vzkázal klubovému webu sportovní manažer Niklas Johansson. V Örebro měli o výsledku letošní sezony jiné představy, vedení se nyní zaměří na skupinu mladších hokejistů a aktivně už také hledá zvučnější posily. "Zatím nebudeme konkrétní, ale jednání probíhají," řekl Johansson i v náznaku na debaty s kandidáty z ciziny.

Za švédské Örebro hrál před rokem také Jakub Krejčík, aktuálně opora brněnské Komety. Teď je na odchodu i Zámorský. Čtyřiadvacetiletý rodák ze Zlína přišel do organizace během ročníku 2014-15, který původně načal ve finském Espoo. Po zmíněné sezoně podepsal smlouvu s New York Rangers, ovšem Zámorský sehrál jen 10 utkání za farmu Jezdců v Hartfordu a vydal se do Evropy. Slavnou NHL nepokořil, od podzimu 2015 válel reprezentační zadák znovu v Örebro.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz