Začal jsem se radovat, až když rozhodčí ukázal na branku, přiznal střelec jediné branky Jan Dalecký

14. března 2013, 21:35

Miloš Dvořák

Jediná branka forvarda Jana Daleckého rozhodla o prvním vítězství Kladna v sérii se Slavií, když čerstvě třiadvacetiletý útočník rozhodl dvanáct minut před koncem vyrovnaný duel. Zužitkoval Látalovu přihrávku od zadního mantinelu a prostřelil Kopřivu mezi betony. A jelikož ve zbytku zápasu již gólman Chábera nepustil za svá záda jediný puk, Kladno se až na sedmý pokus dočkalo v sezoně vítězství nad Slavií. S trochu lehčím srdcem tak zítra můžou Rytíři útočit na vyrovnání série.

Asi vám spadl velký kámen ze srdce, co?
To určitě, zvláště když byla série 0:2, tak jsme věděli, že zápas bude opatrný. Hodně se bránilo, hrálo se opravdu opatrně z obou stran, Slavia chtěla taky zvítězit. Čekali jsme, že se dá vyhrát na jeden, maximálně na dva góly.

Při vaší trefě šel puk hodně rychle z branky ven, všiml jste si vůbec, jak branka padla?
Puk vylétl opravdu rychle ven a já si nebyl vůbec jistý. Nechtěl jsem hlavně přestat hrát a až pak, když jsem se podíval na rozhodčího, že ukazuje gól, tak jsem se začal radovat.

Po dvou třetinách to bylo bez branek. Měli jste sice třináct střel, ale prosadit jste se stále nemohli. Co jste si v šatně říkali?
Že musíme být trpěliví, co jiného si máme říct. Chtěli jsme ještě více střílet a ještě větší tlak vytvořit na brankáře Kopřivu. Pár nebezpečných střel jsme měli a tak zbývalo jen doufat, že nám něco do brány spadne.

Ve druhém utkání série jste přihrával na gól Valskému, dnes jste jedinou branku vsítil sám. Co říkáte tomu, že jste tímto s přehledem nejproduktivnější Rytíř ve čtvrtfinále?
To ani nevím, na to vůbec nekoukám. Je to tedy paráda, že se takhle daří. Ale jen ať góly dává kdokoli, my chceme hlavně počítat výhry.

Je to i o sebevědomí si dokázat, že i Slavia se dá porazit?
Podle mě ano. U nich jsme sice vyhořeli, ale doma nám fanoušci vytvoří skvělou atmosféru a i tak doma hrajeme úplně jinak. Výborně nám zachytal gólman, v poli jsme také dobře bránili a vyšlo to.

Oproti předkolu jste v opačné situaci, kdy sérii musíte dohánět. Je to velká změna?
Určitě před třetím zápasem byla Slavia v psychické výhodě. Po tomto výsledku ale předpokládám, že zítra přijedou v úplně jiné náladě a teď by mohla být výhoda zase v našich hlavách.

Přesto hra Slavie je asi stále nepříjemná. Bylo vidět, že přejít přes ně jeden na jednoho dělalo asi velké problémy, že?
Je to nepříjemné, ale musíme na to najít recept a vyhrát celou sérii.

Páteční zápas bude asi také hodně o trpělivosti.
Myslím si, že ano, Slavia asi opět přijede se svou hrou, bude hrát beton se zahuštěním středního pásma. My musíme hrát stejně opatrně, stejně dobře bránit a doufat, že nám dobře zachytá gólman a že dáme nějaký gól.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz