Zábranský odmítl nahradit Jandače: Nabídku nepřijmu, rozhodla rodina

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

25. dubna 2018, 11:59

Adam Bagar

Jeho jméno se nejčastěji skloňovalo v souvislosti s novým trenérem českého národního týmu, ale brněnský majitel, generální manažer a kouč Libor Zábranský nabídku odmítl. „Zůstávám s rodinou, neplánuju to přijmout,“ hlásí v rozhovoru na klubovém webu. Jméno nástupce Josefa Jandače tak zatím stále není známo.

Libor Zábranský už po zisku Masarykova poháru potěšil brněnské fanoušky, když ubezpečil, že přes reprezentační nabídku bude v Brně pokračovat v rozdělané práci. V tu chvíli ale ještě nevyloučil, že by se na střídačku národního týmu postavil. Situaci nechtěl komentovat, vše si chtěl důkladně promyslet a probrat se svou rodinou.

Zábranský si velice váží toho, že se dostal mezi kandidáty

Nyní už má jasno. „Velice si vážím toho, že jsem se dostal mezi kandidáty na post hlavního trenéra národního týmu. Ale zůstávám s rodinou. Mám tři děti: Liborka, Terezku a Kometu. Liborek se jako správný puberťák o sebe postará sám, ale Terezka s Kometou mě potřebují. Rozhodla jednoznačně rodina,“ vysvětluje Libor Zábranský starší.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Pro svaz je to komplikace. „Strašně si vážím Tomáše Krále, koneckonců i kvůli němu jsem před dvěma lety přijal místo ve výkonném výboru ČSLH. Na toto téma jsme spolu mluvili často, dokonce i v průběhu finálové série. Není potřeba nic natahovat a hledat v tom vědu. Mám strašnou spoustu rozdělané práce v klubu,“ líčí.

„Mám tři děti: Liborka, Terezku a Kometu. Liborek se jako správný puberťák o sebe postará sám, ale Terezka s Kometou mě potřebují. Rozhodla jednoznačně rodina.“

„Nechtěl bych, abychom se v tom dále pitvali,“ uzavírá brněnský boss téma nového trenéra českého národního týmu. Už dřív údajně svazovou nabídku odmítl také plzeňský Martin Straka. Jméno nástupce Josefa Jandače, který po mistrovství světa v Dánsku u reprezentace končí a míří do ruského Magnitogorsku, je tak stále ve hvězdách.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz