Za první místo volno? Nařídíme trenérům, aby nám ho dali, směje se Kolář

Foto: iihf.com

18. února 2018, 12:21

Jan Šimek

(KANGNUNG, od našeho zpravodaje) První důležitý cíl splnili. Čeští hokejisté zvládli úvodní trio zápasů na olympiádě skvěle. Skupinou prošli úspěšně, zapsali tři výhry a těší se na čtvrtfinálového soupeře. Perfektní výkon podala v bitvě se Švýcary také defenziva národního týmu, soupeři dovolila jediný gól. Ubránila pět náročných oslabení a zadák Jan Kolář se navrch blýskl dvěma asistencemi.

„Začali jsme dobře. Dali jsme první gól, a pak se to obrátilo kvůli tomu, že jsme měli čtyři oslabení po sobě. Na tom musíme zapracovat, protože v každém zápase máme spoustu vyloučených, což by se nám mohlo vymstít,“ varuje Kolář.

„V prvních třetinách mají všechny týmy sílu, a pak tempo uvadá. Hráli jsme hodně oslabení, takže jsme se z toho dostávali docela těžko. Překvapilo mě, že jsme měli víc sil ve druhé třetině,“ dodává.

Po změně stran měl totiž národní tým velmi dobré pasáže, kdy dlouho motal Švýcary v jejich pásmu. „Ale hráli jsme to špatně. Měli jsme hrát víc kompaktněji a vedle sebe, aby přihrávka po modré čáře nebyla tak dlouhá a obrana se nestihla zformovat. Na tom musíme zapracovat a vzít si to do dalšího zápasu,“ přemýšlí nahlas.

„Věděli jsme, že když se dostaneme ke Švýcarům do pásma a budeme silní na puku, oni budou hrát před bránou. Je těžké se tam dostat. Aspoň jsme je trochu uvařili a měli jsme v koncovce víc sil,“ pokračuje zadák Chabarovsku.

Češi nakonec zvítězili na první pohled jednoznačně 4:1, ale nutno dodat, že dva góly dali až v závěru do prázdné branky. Jinak byl duel se Švýcarskem za stavu 2:1 stále otevřený. „Bylo to náročné spíš fyzicky než psychicky. Hráli dobře. Ve druhé třetině jsme sice měli víc ze hry, ale nepramenily z toho žádné šance, protože soupeř dobře bránil box před bránou. Nedařilo se nám dostávat puky na dorážky. Hlavně, že to tam spadlo ve třetí třetině a dohráli jsme to v klidu,“ mávne rukou.

Teď si čeští hokejisté mohou na chvíli orazit. Zápasové dresy znovu oblečou až ve středu. „Jsme spokojeni, že máme dva dny volna. Program i zápasy byly náročné. Je těžké hrát takhle za sebou. Navíc, když jsou týmy vyrovnané, stačí jedna třetina, kdy nás zamknou a člověk to rozdýchává další zápas,“ přiznává.

Teď už Češi mohou ladit formu na play off. „Na ostatní výsledky nekoukám. Sledujeme spíš ostatní sporty. Je to asi jedno. Pokud chceme uspět, nesmíme hledět doleva, nebo doprava. Musíme to hrnout před sebou a porazit kohokoliv,“ velí Kolář.

Vypadá to, že ve čtvrtfinále Češi narazí buď na Američany, nebo Slováky. „No, tak ve čtvrtfinále vyřadíme Ameriku, nebo Slovensko,“ směje se. „Jsme sebevědomí. Musíme být, protože tady máme dobrý tým a super partu v kabině. Všechny tři zápasy jsme zlomili dravostí, bojovností a soudržností, což by mohlo být do vyřazovacích bojů naše plus,“ doplňuje.

Dostanou za první místo ve skupině od trenérů Jandače a spol. krátké volno? „Nařídíme jim, aby nám ho dali,“ směje se.

Foto: Jan Malý, Český olympijský tým

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz