Z Tygra Orlem. Obránce Plutnar se stěhuje z Liberce, pomůže Znojmu

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Obránce Michal Plutnar, který už čtvrtou sezonu hájí barvy extraligového Liberce a prvoligových Benátek nad Jizerou, si vyzkouší novou soutěž. Minimálně do konce ledna bude oblékat dres znojemských Orlů v mezinárodní EBEL. Naopak do juniorky Bílých Tygrů zamířil bek Tomáš Hanousek. Orli o tom informovali na svém webu.

"Reagujeme na zranění Antonína Bořuty, které je dlouhodobějšího charakteru. Proto jsme se rozhodli přivést do konce ledna Michala Plutnara z Liberce," sděluje sportovní manažer klubu Rostislav Dočekal. "Pokud se stihne vyřídit veškerá administrativa, měl by nastoupit už doma proti Villachu," doplňuje pětapadesátiletý činovník Orlů.

Hanousek se nevešel do sestavy, nastoupí Plutnar už proti Villachu?

Opačným směrem putoval devatenáctiletý zadák Tomáš Hanousek, který za liberecké juniory hrál už v pátečním zápase proti Mladé Boleslavi. Ve Znojmě sehrál pouhá tři utkání, v nichž se bodově neprosadil. "Nevešel se do sestavy, proto jsme se rozhodli jej uvolnit do juniorského týmu Liberce," říká k přesunu bývalého hráče Södertälje.

"Nadále monitorujeme situaci na hráčském trhu a zvažujeme další posílení kádru."

Ale zpátky k třiadvacetiletému Plutnarovi, který hrál tři sezony kanadskou juniorskou WHL. Po návratu domů zakotvil pod Ještědem, kde loni slavil titul a letos stříbro. Působí střídavě mezi tuzemskou elitou a WSM Ligou, v níž hraje za Benátky nad Jizerou. Letos nastoupil dohromady k 19 utkáním, zapsal v nich pět bodů za gól a čtyři asistence.

Bořuta bude mimo hru asi měsíc, Číp by se měl už brzy vrátit do hry

Orli jsou po skvělém vstupu do sezony až desátí, když už dlouhých devět utkání čekají na plný bodový zisk. I proto nelze vyloučit další změny. "Nadále monitorujeme situaci na hráčském trhu a zvažujeme další posílení kádru," líčí Dočekal s tím, že doba rekonvalescence Bořuty se odhaduje na měsíc a zraněný Číp by se měl vrátit už v brzké době.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz