Z 0:4 na 4:4 za 210 sekund, Král zuřil a dostal trest. Malík má už čtyři nuly

Foto: Karel Málek, Juniorský hokej

Uplynulý týden přinesl další porci mládežnických zápasů a tradičně nebyla nouze o emotivní momenty, povedená střelecká vystoupení či vynikající výkony brankářů. Těm zatím suverénně vládne čtrnáctiletý syn bývalého hráče NHL Nick Malík, jenž za mladší a starší dorostence odchytal dohromady šest klání a hned čtyřikrát slavil čisté konto. Skvostnou bilanci drží také brněnský gólman staršího dorostu Martin Holík, který drží neprůstřelnost už dlouhých 147 minut a 12 sekund.

Těžká zkouška čekala na kladenské juniory, kteří nejdřív v souboji nejlepších přetlačili druhou Plzeň a posléze těsně padli se třetím Litvínovem. Ten předtím porazil Slavii díky 24 zákrokům bezchybného Šimona Havlíka. Další nulu do svých statistik zapsal také Jiří Patera, který chytil všech 37 sparťanských pokusů a potvrdil pozici statisticky nejlepšího gólmana v soutěži. Motor srazil Pražany ve třetím dějství třemi zásahy Ondřeje Šulka, produktivní útočník se tak během dvanácti minut zaskvěl čistým hattrickem.

Sparťané se ukázali i v dobrém světle, když s Bílými Tygry prohrávali už 0:4, ale za pouhých 210 sekund manko smazali a nakonec slavili výhru po nájezdech. Hradecký František Hnik pak řídil triumf v Boleslavi a západočeské derby dirigoval pěti body plzeňský Jakub Pour. Zatímco hráči drželi nervy na uzdě, trenéři nikoliv. Ve Vítkovicích dostal jihlavský funkcionář trest do konce utkání a stejně dopadl pardubický Richard Král, který v závěru střetnutí s Bruslaři vehementně protestoval proti nařízení trestného střílení.

ELSD: Kometa 147 minut neinkasovala, Hradec se Zlínem dominují

V kategorii staršího dorostu pokračují v suverénních výkonech hokejisté Mountfieldu a Zlína, kteří stále nenašli přemožitele. Naopak Písek se Vsetínem na první výhru stále čekají. Činili se gólmani. Brněnský Martin Holík vynuloval Olomouc a Jihlavu. Kometa tak při skóre 13:0 zažila povedený šestibodový víkend a navrch natáhla svou neprůstřelnost už na více než 147 minut. Nulovali také indián Kristián Kolář, Pirát Richard Běhula, Tygr Kristián Novák, hradecký Štěpán Kouba a poprvé v této kategorii i Nick Malík.

Překvapení se zrodilo v Kolíně, odkud Liberec přes drtivou střeleckou převahu odjel bodově naprázdno, domácí brankář David Mašek zlikvidoval 48 střel soupeře. To Mladá Boleslav se může zatím spoléhat na útočné duo Oscar Flynn, Lukáš Kučera, které mělo prsty ve všech brankách v Havlíčkově Brodu a upevnilo si první dvě pozice kanadského bodování soutěže. Dařilo se ještě chomutovskému Janu Svobodovi, jenž se v Kladně blýskl pěti body. Západočeské derby patřilo Plzni, na Lapači se radovali zlínští dorostenci.

ELMD: Sparta neztratila ani bod, Kometa stále čeká na první výhru

Mladším dorostencům nadále vládne Sparta, která jako jediná ze všech mládežnických celků neztratila ani bod. Naposledy si Pražané zastříleli v Kladně, kde se z 61 střel ujalo osm. Gólové hody byly k vidění také na Kobře, extraligový nováček hostil Litvínov a schytal debakl 2:11. Jan Myšák potvrdil výbornou formu a v zápase zazářil šesti body, které ho dostaly na druhé místo průběžného bodování. Nejlépe si zatím vede sparťanský Marcel Čížek, jenž v šesti zápasech zapsal už 22 bodů za 12 branek a 10 nahrávek.

Ve skupině Střed se dařilo Jaromíru Pytlíkovi, ten hattrickem nasměroval žďárské dorostence k triumfu v Táboře. Z gólmanů vychytali čistá konta šumperský David Kašpar na ledě poslední Poruby a vítkovický Nick Malík. Syn bývalého hráče NHL zneškodnil všech 26 střel Přerova a do statistik zapsal celkově už čtvrtou nulu v sezoně. Derby ve Zlíně se pak stalo kořistí domácího PSG, které smetlo Vsetín osmi brankami. Na první vítězství stále čeká trojice klubů – nováčci z Poruby, Tábora a překvapivě také Kometa.

DHL EXTRALIGA JUNIORŮ

Výsledky: 7. kolo, 8. kolo

Tabulka po 8. kole

Statistiky po 8. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Západ

Výsledky: 7. kolo, 8. kolo

Tabulka po 8. kole

Statistiky po 8. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Střed

Výsledky: 7. kolo, 8. kolo

Tabulka po 8. kole

Statistiky po 8. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Východ

Výsledky: 7. kolo, 8. kolo

Tabulka po 8. kole

Statistiky po 8. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – Západ

Výsledky: 6. kolo

Tabulka po 6. kole

Statistiky po 6. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – Střed

Výsledky: 6. kolo

Tabulka po 6. kole

Statistiky po 6. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – Východ

Výsledky: 6. kolo

Tabulka po 6. kole

Statistiky po 6. kole

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz