Yellow Horn opouští Plzeň, končí na vlastní žádost. Vrátí se k Orlům?

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

22. října 2016, 21:49

Jan Šimek

V létě přicházel do Plzně jako velká posila. Vždyť ve Znojmě střílel jeden gól za druhým a dokonce se stal nejlepším hráčem mezinárodní soutěže EBEL. Orly dotáhl až do finále, a pak jej s velkou pompou představili indiáni coby jednu z nových ofenzivních zbraní svého celku. Teď je vzájemná spolupráce u konce. Útočník s indiánskými kořeny se rozhodl na vlastní žádost v západočeském klubu nepokračovat. Indiáni mu vyhověli.

„Vyhrál cenu pro nejužitečnějšího hráče a pro Znojmo byl klíčový hráč. Věřím, že to bude hráč, který bude rozdílový. Extraliga je jiná soutěž, ale věřím, že se prosadí a bude platný,“ říkal tehdy v létě na adresu kanadské posily sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Colton Yellow Horn odehrál v dresu Škody jedenáct zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky. Další už ale nepřidá.

„Po pátečním utkání mi volal Coltonův agent s žádostí o ukončení kontraktu. V sobotu ráno přišel sám Colton, že to není takové, jak si to představoval. Když tu nechce pokračovat, nemá cenu jej tady nějakým způsobem držet,“ vysvětluje Vlasák s tím, že vzájemná spolupráce je u konce.

Plzeň, která má už tak svých problémů dost a mnoho gólů nedává, nyní musí jednat. Přijde za Yellow Horna nějaká náhrada? „Pořád hledáme nějaké hráče nejen místo Coltona, ale momentálně situace není jednoduchá a trh nenabízí příliš možností. Nechceme vzít jen tak někoho. Musíme být přesvědčeni, že nám nový hráč pomůže,“ pokračuje plzeňský manažer a trenér v jedné osobě.

Kam povedou kroky devětadvacetiletého borce, jenž v uplynulé sezoně v 71 zápasech nasbíral 86 kanadských bodů (36+50), není známo. Spekuluje se, že by se mohl vrátit zpátky na jih Moravy, kde se mu tolik dařilo. Zakotví Yellow Horn ve Znojmě?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz