Ztráty pro Energii: Tuominen musí na operaci, Fleka vyautoval Jiránek

Foto: Jan Čech (Karlovarský deník), hokejkv.cz

Karlovy Vary urvaly v Jihlavě cenné vítězství 2:1 a poskočily na druhé místo našlapané barážové tabulky, jenže zároveň ztratily dva klíčové útočníky. Zápas pro zranění nedohráli Henri Tuominen a Jakub Flek.

Henri Tuominen odstoupil z utkání na startu třetího dějství poté, co v souboji o kotouč neustál střet s jihlavským zadákem Jakubem Suchánkem. Ještě večer pak přišel dost tvrdý verdikt pro trenéry i samotného hráče. Finský útočník má zraněné levé rameno, musí na operaci a letošní sezona pro něj předčasně skončila.

Duel na Vysočině nedohrál ani Jakub Flek, jenž byl na konci druhé třetiny nešetrně atakován domácím útočníkem Tomášem Jiránkem do oblasti hlavy a krku. Karlovarský útočník odstoupil s poraněním hlavy a podezřením na otřes mozku. Datum jeho návratu zatím není jasný, ale i u něj hrozí, že už do baráže nezasáhne.

Karlovarská marodka se rozrůstá, mimo hru už šestice hráčů

"Mrzí nás, že jsme přišli o další dva hráče," smutnil po cenném triumfu 2:1 karlovarský asistent Tomáš Mariška. Marodka Západočechů se dál nepříjemně rozrůstá, už dříve trenérům vypadli ze sestavy obránci Vladimír Sičák s Janem Tomečkem a mimo hru jsou také útočníci Sebastian Gorčík s Michalem Vachovcem.

Ostrý zákrok Tomáše Jiránka na Jakuba Fleka

Vedení Energie se po první polovině vyrovnané baráže pozastavuje nad tím, jak extraligové týmy Litvínova a Jihlavy v letošní baráži hrají nečistě. "V řadě případů jde o zákroky, které jsou za hranicí tvrdé hry a ve kterých jde o samotné zdraví hráčů," upozorňuje majitel a generální manažer klubu Karel Holoubek.

"Apelujeme, aby se hrálo v duchu fair play a zbytek baráže se odehrál bez dalších zbytečných zranění."

Ten věří, že ve zbytku baráže budou mít hráči k sobě větší respekt a úctu. "Chápeme, že se hraje o hodně, přesto věříme, že si všichni uvědomí, že v první řadě jde především o sport. Proto apelujeme, aby se hrálo v duchu fair play a zbytek baráže se odehrál bez dalších zbytečných zranění," přeje si Holoubek.

Další zákroky, které se Karlovým Varům nelíbily:

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz