Zlín už trénuje s Noskem i Valentou. Bukarts nejistý, vrátí se Rachůnek?

Foto: Lukáš Urbaník, hokej.zlin.cz

26. dubna 2017, 18:39

Adam Bagar

Zatímco v Brně ještě možná stále slaví zisk titulu, ve Zlíně už na začátku týdne zahájili přípravu na novou sezonu 2017-18. Trenérské duo Robert Svoboda, Martin Hamrlík přivítalo na prvním tréninku 22 hráčů, včetně navrátilců Davida Noska, Tomáše Valenty či Pavla Sedláčka. Berany naopak opouštějí Robert Říčka, Oldrich Kotvan, Roman Vlach a Petr Holík, nad dalšími navrch visí otazník.

„Sázíme na vlastní odchovance. Na kluky, kteří jsou úzce spjatí se zlínskou organizací. Vrací se nám hráči, kteří nastupovali v české nebo slovenské extralize,“ sděluje na klubovém webu sportovní manažer zlínského klubu Jiří Šolc. Navrátilci David Nosek, Tomáš Valenta, Tomáš Fořt i Pavel Sedláček do klubového konceptu přesně zapadají.

„Kádr však není v žádném případě uzavřený, jednáme i s dalšími hráči. Určitě se objeví nová jména ještě během přípravy nebo před nástupem na led.“ Jedním z těch, kteří by mohli ševce posílit, může být i útočník Tomáš Rachůnek, jehož Karlovy Vary po dlouhých dvaceti letech opustily elitní tuzemskou soutěž a budou hrát jen WSM Ligu.

Voráček je rychlý, to mi vyhovuje, kvituje Holík. Míří do Čerepovce »

„Může to být jedna z variant, ale zatím jsme ji neřešili. Nicméně s Tomášem jsme v kontaktu. Záleží i na postoji trenérů,“ hlásí Šolc. „Pro nás je to nová informace, takže bych nepředbíhal. Máme určitou představu o skladbě týmu. Záleží i na tom, zda Bukarts a Chytil zůstanou. Jsme připraveni na všechny varianty,“ říká trenér Robert Svoboda.

Ten už v následující sezoně nebude moct využít služeb produktivního útočníka Petra Holíka, český reprezentant v ruské KHL kývl na nabídku Čerepovce. A otazník visí rovněž nad dalším působením lotyšského útočníka Robertse Bukartse, který se nyní chystá na MS v Německu a Francii. „Až po něm si sedneme a uvidíme, co dál,“ líčí Šolc.

David Nosek končí v Třinci, po sedmi letech se vrací do Zlína »

Jistá není ani situace v zadních řadách. Zkušení zadáci Jiří Marušák s Miroslavem Blaťákem zvažují pokračování v kariéře. „S Mirkem jsme domluveni na určitém režimu, každopádně si zaslouží nadstandardní přístup. A s Jirkou vedeme jednání, dali jsme si určitý čas na konečné rozhodnutí,“ prozrazuje sportovní manažer zlínského klubu.

Před jubilejní padesátou sezonou v nejvyšší soutěži se ve Zlíně sešlo 22 hráčů. Volno dostal po šampionátu dvacítek talentovaný útočník Filip Chytil, jehož setrvání ve Zlíně bude záležet také na výsledku červnového draftu NHL. Suchá příprava beranů bude trvat do konce června, po třítýdenní dovolené vyjedou na led v pondělí 24. července.

Kádr Zlína na úvodním tréninku

Brankáři:
Libor Kašík, Tomáš Štůrala.

Obránci:
Tomáš Žižka, David Nosek, Martin Matějíček, Dalibor Řezníček, Tomáš Valenta, Oldřich Horák, Daniel Gazda, Martin Padrnos.

Útočníci:
Ondřej Veselý, Pavel Kubiš, Antonín Honejsek, David Šťastný, Zdeněk Okál, Jiří Ondráček, Michal Popelka, Pavel Sedláček, Michal Gago, Jiří Karafiát, Jan Václavek, Štěpán Fryšara.

Později se k týmu připojí Tomáš Fořt a Filip Chytil, Roberts Bukarts se představí na MS a Miroslav Blaťák s Jiřím Marušákem zvažují konec kariéry.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz