<

Z Dubaje rovnou na olympiádu. Telefonát mi udělal radost, přiznává Růžička

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

13. února 2018, 11:11

Jan Šimek

(KANGNUNG, od našeho zpravodaje) Milan Gulaš zamíří zpátky do Česka a jeho nástupce už je na místě v dějišti olympiády. Třinecký bombarďák Martin Růžička ukončil dříve dovolenou a připojil se k národnímu týmu, první trénink ale těsně nestihl. Má za sebou přesun z Dubaje do Prahy a náročný let do Jižní Koreje. „Čekal jsem, že se budu cítit hůř. Spíš to na mě asi dolehne později. Svěží ale samozřejmě nejsem,“ povídá čerstvý přírůstek v kabině českých hokejistů.

„Poslední dny byly hektické. Hlavně poslední den a půl, kdy jsem dostal telefonát. Musel jsem se sbalit a nafasovat věci. V pondělí o půl sedmé jsem pak letěl sem,“ hlásí Martin Růžička. Telefon mu zazvonil na dovolené. „V Třinci máme volno. Byl jsem v Dubaji, takže jsem se vrátil. Neřekl bych ale, že to bylo náročné,“ dodává.

Dovolenková pohoda mu tak skončila dřív. „Už byl stejně skoro konec, protože v pondělí jsme měli mít nástup v Třinci,“ mávne rukou. „Bylo to příjemné, že se mi tým ozval. V první řadě ale musím říct, že mi je líto Gulyho, protože si to zasloužil a hrál výborně. Celkově jsme kamarádi. Je mi ho líto. Když mi z naroďáku volali Pepa Jandač a Honza Černý (manažer týmu, pozn. red.), samozřejmě jsem měl radost,“ potvrzuje Růžička.

Růžička před odletem do Koreje: Milana je mi líto

Sám už možná ani nedoufal, že se do Kangnungu podívá. „Po nominaci jsem to vypustil z hlavy. Nechtěl jsem se na to upínat, protože nikomu nepřeju nic špatného. Telefonát mě překvapil, ale na druhou stranu jsem byl rád,“ pokračuje.

Náročný let má za sebou. Teď ho čeká aklimatizace. „Čekal jsem to horší, že se budu cítit hůř. Spíš to na mě dolehne později. Svěží ale samozřejmě nejsem,“ přiznává. Do haly dorazil po začátku českého tréninku. „Škoda, že to nevyšlo tak, abych ho stihl. Mrzí mě to. Přijel jsem těsně potom, co kluci vyjeli na led. Zkusím udělat alespoň něco. Zajezdit si na kole a trochu zregenerovat,“ hlásí.

Foto: Tomáš Čekal

Srovnat se musí také s osmihodinovým časovým posunem. „Mám s tím zkušenosti. Asi největší z Chabarovska, kde jsme lítali sem a tam. Nebude mi to trvat tak dlouho,“ věří třinecký kanón. Trenéři naznačili, že do prvního utkání proti Jižní Koreji asi nenastoupí. „Ještě jsem s nimi nemluvil. Promluvíme si a domluvíme se co a jak,“ doplňuje.

Na Růžičku už pomalu dolehla také olympijská atmosféra. „Určitě. Už od fasování věcí to na vás dýchá. Když přijedete sem, dýchne to samozřejmě nejvíc. Užívám si to,“ usmívá se. Teď ho čeká ještě spousta korespondence. „Gratulací bylo dost. Na některé jsem ještě nestačil odepsat,“ uzavírá s úsměvem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz