<

Uwe Krupp do Sparty? Máme o něj eminentní zájem, zní z klubu

Foto: bz-berlin.de

27. dubna 2018, 8:28

Adam Bagar

Pokud to vyjde, bude to pořádná pecka. Hlavním adeptem na post nového šéfa sparťanské střídačky je bývalý vynikající obránce a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Uwe Krupp, který dříve působil u německé reprezentace a poslední tři roky v Eisbären Berlín, s nímž letos postoupil až do finále.

"Můžeme potvrdit eminentní zájem o tuto velkou osobnost světového hokeje a také to, že jsme v kontaktu s agenturou, která trenéra Kruppa zastupuje. Oficiálně však zatím k podpisu smlouvy nedošlo," potvrzuje Sparta na svém klubovém webu s tím, že o případných posunech v jednání bude dál informovat.

Průvan na Spartě! Končí Hlinka či Laco. Vrátí se Košťálek s Přibylem? »

Po brzkém vyřazení s Libercem na sparťanské střídačce skončil oblíbený František Výborný, od té doby klub usilovně pracuje na složení nového trenérského týmu. Padala prý zajímavá jména, mezi nimi třeba zkušení Miloš Říha, Václav Sýkora, ze zahraničních trenérů pak Kari Jalonen nebo právě Uwe Krupp.

Jednání už spějí do finální fáze, dvaapadesátiletý kouč považuje českou soutěž za další velkou výzvu. Podle informací deníku Sport by měl podepsat smlouvu na dva roky. Úkol bude mít jasný. Pozvednout Spartu, nasměrovat ji na vítěznou vlnu a dostat zpátky do extraligové špičky, která ji poslední dobou uniká.

Krupp sehrál 810 zápasů v NHL, úspěšný je i jako trenér

Uwe Krupp byl vynikajícím obráncem, teď si neméně dobře vede i v roli trenéra. Šest let působil u německého národního týmu, který pod ním hrál atraktivní hokej. A spokojeni s ním byli také v Berlíně, s tamními Eisbären letos došel do finále, v němž padl až v rozhodující sedmé bitvě s nadupaným Mnichovem.

Uwe Krupp je prvním německým rodákem, jenž se výrazně prosadil v zámořské NHL. V ní sehrál dohromady 810 zápasů s bilancí 310 bodů za 75 branek a 235 nahrávek. Postupně ve slavné lize hájil barvy Buffala, New York Islanders, Colorada, Detroitu a Atlanty. Jako hráč startoval na dvou MS a olympiádě v Naganu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz